Cinsellik konusunda endişe yaşamamak için 5 altın kural

Cinsellik konusunda endişe yaşamamak için 5 altın kural

Cinsellik konusunda erkekler yatakta başarılı olamama ve partnerini tatmin edememe korkusunu her zaman yaşarlar. Bu korku ilişkilerinde bir baskı unsuru olarak karşısına çıkabilir. İşte eşinizle cinsellik konusunda endişe yaşamamak için uymanız gereken 5 altın kural!

Cinsellik kadın erkek ilişkilerinin olmazsa olmazlarından biri. Her ne kadar toplum olarak pek ifade etmesekte çoğu erkek 'cinsel performans' konusunda ciddi endişeler yaşıyor. Bunun en temel sebebi tüm toplumlarda cinsel performansın 'erkeklik' dediğimiz kavramla bir tutulması. Dolayısıyla bu algı erkekler üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor. Ancak her problemin olduğu gibi bunun da elbette bir çözümü var. İşte bu endişelerden kurtulmak için mutlaka uygulamanız gereken 5 altın kural!

1- KENDİNİZE YÜKLENMEYİN: Cinsel ilişki ve başarıyı bir arada değerlendirmeyin. Bu doğru bir bakış açısı değildir. Cinsel bir problem nedeniyle kendinizi en ağır eleştirilere maruz bırakmanız size bir yarar sağlamaz. Aksine bu durum eşinizi mutlu etmenizi ve ilişkinizi kuvvetlendirmenizi zorlaştırır. Bu nedenle kişisel eleştirileri bir yana bırakın. Sorunlarınızı çözeceğinize inanın. Olumlu olmaya gayret edin.

2- FİZİKSEL TEMASI KESMEYİN: Cinsel sorun yaşayan çiftler birbirleriyle olan fiziksel temastan uzaklaşmaya başlar. Bunun sebebi pek çok çiftin fiziksel temasın mutlaka cinsel ilişkiyle sonlanacağı şeklindeki yanlış inancıdır. Oysa fiziksel temas cinselliğin ilk adımı olsa da cinsellik fiziksel temasın kesin sonucu değildir. Dokunma, sarılma, okşama, öpme gibi temaslar eşinizle daha yakın hissetmenizi sağlar.

3- YAVAŞLAYIN: Endişe ve kaygı vücutta stres reaksiyonu başlatır. Kalbiniz daha hızlı çarpar, nefes alış verişleriniz hızlanır. Bu durumda cinselliğe konsantre olmanız ve rahatlamanız güçtür. Bunun yerine dokunuşlarınızı yavaşlatmayı deneyin. Ön sevişme süresini uzatın. Loş bir ortam hazırlamak, hafif bir müzik koymak da gevşeticidir.

4- ONU SUÇLAMAYIN: Yaşadığınız cinsel sorunları değerlendirirken adil olun. Ne kendinizi ne de partnerinizi suçlamayın. Unutmayın, o da sizin cinsel sorununuz karşısında ne hissedeceğini, size nasıl davranacağını bilemiyor. Bu problemi sadece sizin veya onun "suçu" gibi görmek yerine, birlikte bir çift olarak ele alın. Bu cinsel sorunları daha kolay atlatmanızı sağlar.

5- CİNSELLİĞİ MOTİVE EDİN: Spontan cinsellik şu anlamda önemlidir: Cinselliği sürekli zaman, mekan ve koşulların uygun olduğu anda yaşayamazsınız. Doğal ve kendiliğinden gelişen karşılıklı istekler oluştuğunda bunun keyfini çıkarmanız gerekir. Ancak unutmayın, bu hisler her zaman kendiliğinden bir anda gelişmek zorunda da değildir. Erkekler de her an cinsel istek duymazlar ve her an cinselliğe hazır olmayabilirler. Bu nedenle bazen çeşitli uyarılarla cinselliği teşvik edebilirsiniz