Cumhuriyet'te Akşener gerginliği

Cumhuriyet'te Akşener gerginliği

Köşesinden Meral Akşener’i önce öven, ardından gelen tepkiler üzerine bir yazı daha kaleme alan Cumhuriyet yazarı, şair Ataol Behramoğlu’na, bir başka Cumhuriyet yazarı Işıl Özgentürk’ten sert sözler geldi.

Cumhuriyet yazarı, şair Ataol Behramoğlu, MHP’den ihraç edilen ve yeni bir parti hareketi başlatan Meral Akşener için, “Sahnede pırıl pırıl, apaydınlık bir kadın konuşuyor… Samimi, bilgili, açık sözlü, zarif. Slogandan uzak, cesur, esprili” ifadelerini kullanmıştı. Ataol Behramoğlu, “Solda bir arkadaşınız olarak karşılaşacağınız bütün güçlüklerde yanınızda olmakta tereddüt etmeyeceğim” sözlerini de sarf etmişti.

Tepkiler üzerine Ataol Behramoğlu, dün “Meral Akşener’i desteklemek” başlıklı bir yazı kaleme aldı.  Behramoğlu, önceki yazısının özellikle “sosyal medya”da olumlu ve olumsuz pek çok yankı uyandırdığını belirterek, şunları kaydetti:

“Bu medyayı daha yakından izleyen arkadaşlarım olmasa bunların çoğundan haberim olmazdı. Olumsuz dediklerimin kimilerindeki hakaret ve sövgü düzeysizliği nedeniyle bunları hiç görmemiş olmayı dilerdim. Çünkü kötülükle karşılaşmak insanda ister istemez kirlenmişlik duygusu uyandırıyor... Yanı sıra da, ‘ülkemin insanı bu mu’ sorusuyla üzülüyorsunuz.

Olumlu tepkiler genellikle, yazımın amacının bir insanı ve bir hareketi övmek değil, demokrasiyi savunmak, despotik yönetime karşı muhalif güçleri birlikteliğe çağırmak olduğu noktasında birleşiyor. Doğrusu da budur. (…) Meral Akşener hareketinin bir ABD projesi olduğunu düşünmüyorum. Bu hareket, Türkiye’nin normalleşme gereksiniminin sonuçlarından biri olarak doğdu ve bu nedenle de güçlenmektedir.”

Robotlaşma

Cumhuriyet yazarı, şair Ataol Behramoğlu, yine Cumhuriyet yazarı Işıl Özgentürk’ün bugün hedefindeydi.  Işıl Özgentürk “Robotlaşma saridir, solcu şairlere de bulaşır...” başlıklı yazısında robotların ağlamayı, sevinmeyi, gökyüzünün renklerini bilmediklerini kaydetti. Özgentürk, yazısının son bölümüne eklediği notta ise, şunları yazdı:

“Not: Robotlaşma, yıllardır muhalif bir kimlikle yaşayan, şiir yazan bazı solcuları da ele geçirir. Ve o kişi ansızın, arkasında onlarca faili meçhul cinayeti olan eski bir bakana methiye yazabilir ya da kendisini ona adar. Robotlaşma saridir. (Bakınız: Meral Akşener Gerçeği (30 Eylül 2017), Ataol Behramoğlu, Cumhuriyet gazetesi.)”