Demirtaş'tan Erdoğan'a 'Kobani yalanları' başlığıyla yanıt

Demirtaş'tan Erdoğan'a 'Kobani yalanları' başlığıyla yanıt

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Erdoğan'a Twitter'dan yanıt verdi.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya hesabından Kobani olayları ile ilgili cevap verdi.

Kobani olayları nedeniyle ne kendisine ne de HDP'ye açılmış herhangi bir dava olmadığını söyleyen Demirtaş, "Kobani olayları Erdoğan'ın dediği gibi 7 Haziran 2015 seçimleri sonrasında değil, seçimlerden 8 ay önce, 7 Ekim 2014 tarihinde yaşanmıştır. Kobani olaylarından sonraki 5 ay boyunca da Erdoğan ve AKP ile çözüm süreci kapsamında görüşmelerimiz devam etmiştir. Yani Erdoğan, bugün 'terörist' diye ilan ettiği bizlerle 5 ay daha görüşme sürdürmüştür" paylaşımında bulundu.

Erdoğan, seçim için yaptığı mitinglerde 6-7 Ekim olaylarında ölenlerden Selahattin Demirtaş'ı sorumlu tutmuştu. Selahattin Demirtaş ise bugün yaptığı açıklamada,

"Ey Erdoğan! Sana siyasi tarihinin en büyük fırsatı: 24 Haziran’a kadar bu tweetimin altına, Selahattin Demirtaş olarak yaptığımı iddia ettiğin "53 kişinin katledilmesi sözde talimatımı" paylaşırsan söz veriyorum, senin lehine Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekileceğim" ifadelerini kullanarak Erdoğan'dan bu iddiasına dair detayları paylaşmasını istedi.

"Kobani olaylarının arkasındaki provokatör ve azmettiricilerin ortaya çıkması için TBMM'de verdiğimiz 12 adet araştırma ve soru önergesi AKP'liler tarafından reddedilmiştir" diyen Demirtaş, "Yasin Börü ve katledilen diğer kişiler Erdoğan'ın umurunda bile değildir. Erdoğan bunu istismar aracı olarak kullanmaktan çekinmemiştir ve bu nedenle sadece seçim dönemlerinde gündeme getirmiştir" ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş'ın sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımlar şöyle: