Diyanet'ten Milli Eğitim'e 4 bine yakın nakil öğretmen!

Diyanet'ten Milli Eğitim'e 4 bine yakın nakil öğretmen!

Son 16 yılda Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalışan 3 bin 771 kişinin öğretmen olarak atandığı bildirildi.

Türkiye'de AKP döneminde öğretmenliğin yolu Diyanet personeli olmaktan geçiyor. 

Diken'de yer alan habere göre CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan farklı devlet kurumlarına geçen personel sayısını Meclis başkanlığına sordu.

Önergeye yanıt, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan geldi.

Yanıta göre 2002’den beri Diyanet’ten 5 bin 423 kişi farklı devlet kurumuna naklen geçti. Geçenlerden 3 bin 771’i Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) öğretmen olarak göreve başladı. Bu da geçiş yapan personelin yüzde 70’i anlamına geliyor.

MEB İSİM VERİYOR

Yanıtta şöyle dendi: 

“Öğretmen olarak muvafakat yoluyla geçiş yapanlar, öğretmenin kadrosuna atanmada aranan eğitim ve pedagojik formasyona sahip olma şartlarını taşıyan ve anılan bakanlıkça öğretmen olarak atanması yönünde başkanlığımızdan muvafakatı talep edilen personeldir.”

DİYANET BASAMAK MI? 

Rakamları değerlendiren Baydar, sayının "anlaşılır gibi olmadığını" belirterek şunları söyledi:

“Açıkçası AKP hükümeti, öğretmen olarak görev vermek istediği kişileri doğrudan atayamamış ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nı bir basamak olarak kullanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen olarak göreve başlamak için önce Diyanet İşleri Başkanlığı’na mı başvurmak gerek, önce orada mı işe başlamak gerek? Her zaman olduğu gibi AKP hükümeti atanamayan öğretmenlerimize yine haksızlık yapmıştır.”