Dizi setinde bir çocuk yandı: Can güvenliğimiz yok

Dizi setinde bir çocuk yandı: Can güvenliğimiz yok

'Bir Hadis Bir Film' setinde '10-12 yaşlarında bir çocuğun yanarak ağır yaralandığı' açıklandı. Oyuncular Sendikası ve Sinema Televizyon Sendikası konuyla ilgili açıklama yaptı.

Oyuncular Sendikası ve Sinema Televizyon Sendikası, TRT 1 için çekilen "Bir Hadis Bir Film" setinde yaşananlara dair açıklama yaptı.

Açıklamada "meydana gelen iş kazasında M.Ç isimli 10-12 yaşlarında bir çocuğun yanarak ağır  yaralandığı, bir figüranın ise hafif yaralandığı bilgisi tarafımıza ulaşmıştır" denildi.

"Setlerde can güvenliğimiz yok" denilen açıklamanın tamamı şöyle:

"1 Mayıs 2018 tarihinde, saat 20.30 sularında  Filhakika Yapım tarafından TRT 1  için çekilen “Bir Hadis Bir Film” dizi setinde meydana gelen iş kazasında M.Ç isimli 10-12 yaşlarında bir çocuğun yanarak ağır yaralandığı, bir figüranın ise hafif yaralandığı bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Tüm resmi kurumlarla irtibata geçilmiş olup, gerekli takip tarafımızca  yapılmaktadır.

03.05.2018 tarihinde, saat 11:00’de  Oyuncular Sendikası ve Sinema Televizyon Sendikası ortak ofisimizde bu konu ve detaylarına ilişkin basın açıklaması yapılacaktır. Tüm duyarlı basın mensupları ve kamuoyu davetlidir.