Ece'yi ezdiği iddia edilen Deveci: İyilik yaptım, kötülük buldum

Ece'yi ezdiği iddia edilen Deveci: İyilik yaptım, kötülük buldum

Adana'da Ece Çelik isimli genç kadını kamyoneti ile ezdiği öne sürülen İbrahim Deveci, mahkeme ifadesinde "Ece'nin sevgilisi değilim, onu kurtarmak için geri döndüm. İyilik yaptım, kötülük buldum" dedi.

Özel bir televizyon kanalında katıldığı yemek yarışmasında birinci olan Çukurova Üniversitesi İç Dekorasyon Bölümü öğrencisi Ece Çelik, 31 Temmuz'da erkek arkadaşı olduğu iddia edilen İbrahim Deveci ile eski erkek arkadaşı Hüseyin A. nedeni ile tartıştı. İddiaya göre Deveci  araçtan indirdiği Ece Çelik ve arkadaşlarının üzerine kamyonetini sürdü. Sevgilisi Ece Çelik'i ezip, Hüseyin A.'ya da çarpan İbrahim Deveci, olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan Ece Çelik, bir gözünü kaybederken, bitkisel hayata girdi, Hüseyin A. ise kazayı hafif atlattı.

'GERÇEK SEVGİLİSİ BAŞIMA SİLAH DAYADI'

Şikayet üzerine gözaltına alınan İbrahim Deveci, serbest kaldı. Dün tekrar gözaltına alınan Deveci, sevk edildiği nöbetçi mahkemede 'ev hapsi' kararı verilerek salıverildi. İfadesinde,   "Ben Ece'nin sevgilisi değilim. Olay günü birlikteydik, kendisini eve bıraktığımda Ece'nin gerçek sevgilisi ve arkadaşları gelerek benim başıma silah dayadı. Ece'yi zorla araçtan indirdi. Ben olayın şokuyla oradan ayrıldım. Ece'yi kurtarmak için geri döndüm, yalnız elinde silah olan kişileri görünce tekrar kaçmak zorunda kaldım. Ece'nin nasıl yaralandığını bilmiyorum, iyilik yaptım, kötülük buldum" dedi.

Ece Çelik'i ezdiği iddia edilen İbrahim Deveci

'ARAÇ SANKİ ECE'NİN YANINDAKİLERE ÇARPMAK İSTEDİ'

Anne ve babası ayrı olan ve bir kız arkadaşı ile birlikte yaşayan Ece Çelik'in oturduğu Toros Mahallesi PTT Caddesi üzerindeki apartmanın görevlisi Muzaffer Songur, olay günü her şeyin bir anda olduğunu söyledi. Ece'nin 3 arkadaşının da yanında olduğunu belirten Songur, o geceyi şöyle anlattı:

"Ece hanım bu apartmanda oturuyor. Bir arkadaşı ile kalıyordu. Olay günü bir tartışma yaşanmış. İyi biriydi, güler yüzlü bir kızdı. Bir araç çarptı, yerde yatıyordu hemen koştum. Ece'nin yanında 3 kişi daha vardı. Araç sanki Ece'ye değil de onlara çarpmak istedi. Hatta Ece araca binmek istedi. Ama araç çarpınca Ece hanım yaralandı. Sonra koştum bir araca bindirdik. Ayaklarından tuttum ben. Galiba şu anda durumu iyi değil" dedi.

'HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR'

18 gündür yoğun bakımda tedavi gören üniversite öğrencisi Ece Çelik’in doktoru Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mazhar Özsoy, hastası hakkında şu bilgiyi verdi:

"Burada hastayı yatırdık ve beyin kanaması tespit edildi. Beyindeki kanama boşaltıldı. Geldiğinde hastanın genel durumu kötüydü. Yapılan işlemlerden sonra uyutuldu ama şu an uyandırıldı. Biraz tepkileri var ama hayati tehlikesi devam etmekte."

Ece Çelik'in kafasında şişme olduğunu, bunun için de kafatası kemiğinin bir parçası çıkartılarak karın boşluğuna konulduğuna söyleyen Özsoy, " Beyinde yer açılması için kafatasının bir parçasını karına diktik. Şu anda bizi anlamıyor, anlamlı olarak bakmıyor. Ama el kol hareketleri var. Gözlerini oynatıyor. Ancak hayati tehlikesi devam ediyor. Daha uzun süre bizimle kalacak" diye konuştu.