Emekli Tuğgeneralin rütbesi alındı

Emekli Tuğgeneralin rütbesi alındı

OHAL kapsamında hükümetin son çıkardığı kararnamede TSK'dan daha önce ihraç edilen ancak “Mor Beyin” uygulaması ile mağdur olduğu belirlenen 123 askeri personel görevine iade edildi. Özel Kuvvetler’de Tugay Komutanı olarak görev yapmış emekli tuğgeneralin ise rütbesi alındı.

OHAL kapsamında hükümetin son çıkardığı kararnamede Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) daha önce ihraç edilen ancak “Mor Beyin” uygulaması ile mağdur olduğu belirlenen 123 askeri personel görevine iade edildi. Kararname ile 48 askeri personelin görevine son verildi. Ayrıca Özel Kuvvetler’de Tugay Komutanı olarak görev yapmış emekli Tuğgeneral Mehmet Cengiz Doğan’ın rütbesi de alındı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, hükümetin dün sabaha karşı yayımladığı kanun hükmünde kararnamelerde TSK’nin iki kuvvetinden personel ihraç edildi. Bu kararnamede Kara Kuvvetleri’nden 14’ü subay, 2’si astsubay, 2’si de sivil memur olmak üzere 18 kişi; Deniz Kuvvetleri’nden de 21’i subay, 6 astsubay, 1 uzman çavuş, 2 sivil memur olmak üzere toplam 48 personel ihraç edildi.

MOR BEYİN MAĞDURLARI DÖNDÜ

FETÖ ile iltisakları yalnızca “Mor Beyin” uygulaması olarak görülen bazı personel hakkında yapılan inceleme sonucunda da üç kuvvette görevine iadeler gerçekleşti. Bu kapsamda Kara Kuvvetleri’nden 13 subay, 43 astsubay, 7 sivil memur, 12 uzman çavuş, 4 işçi ve 2 sözleşmeli er görevine döndü. Kararname ile Deniz Kuvvetleri’nden 1 subay, 8 astsubay, 2 uzman çavuş, 8 işçi ile 1 sivil memur görevine iade edildi.

Hava Kuvvetleri’nde ise 2 subay, 13 astsubay, 6 uzman çavuş ve 1 sözleşmeli er kararname ile görevlerine döndü. Kararname ile TSK’de toplam 123 göreve iade edilmiş oldu.

TUĞGENERALİN RÜTBESİ

Kararname ile TSK kadrolarından emekliye ayrılmalarına karşın toplam 5 kişinin rütbe ve özlük hakları elinden alındı. Rütbeleri iptal edilenlerden emekli Tuğgeneral Mehmet Cengiz Doğan’ın bulunması dikkat çekti. Doğan’ın Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda (ÖKK) Tugay Komutanı olarak görev yaptığı öğrenildi. Halen Özel Kuvvetler Komutanı Olan Tuğgeneral Ahmet Ercan Çorbacı’nın daha önce Doğan’dan görevi devralarak, bir süre bu görevi yürüttüğü kaydedildi.