Erdoğan: 'İsim babası Bülent Arınç'

Erdoğan: 'İsim babası Bülent Arınç'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Melike Hatun Camisi'nin açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Ulus'taki Melike Hatun Camisi'nin açılış törenine katıldı.


Erdoğan törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:"Bu eserin kendine has güzellikleri ile Anakaramızın sembollerinden biri olacağına inanıyorum. Melike Hatun Camisi'nin mimarisi öyle zannediyorum ki Türkiye'de bir ilk. Bu yönüyle farklı özelliklere sahip. 19 bin 500 metre karelik arsa alanı yaklaşık 7 bin cemaat kapasiteli. Altta kongre salonu medeniyetler müzesi, toplantı salonları, 5 katlı otopark. Maşallah her açıdan şehrimize yakışır bir eser. Bu eser ile Melike Hatun'a vefa borcumuzu da bir nebze de olsa ödemiş olacağız. Burada böyle bir hanımefendinin ismini bu camiye verilmesi kişi isim babası da Bülent Arınç beydir teşekkür ediyorum. 
Daha önceki camileri ahırlara çeviren zihniyet, Ankara'da da mescitleri mahzenlere, bodrumlara, binaların en kör noktalarına mahkum etmişlerdir.  
İnsanları kılık kıyafetine bakarak şehir merkezine sokmayanlar, yeni inşa ettikleri semtleri de camisiz, ezansız, ruhsuz bir şekilde tasarlamışlardır. Bir başkente yakışmayan yer altı camileri uzun yıllar Ankara'nın kaderi olmuştur. 
1959 senesinde tamamlanan Maltepe Camii rahmetli Menderes'in 20 yıllık bir çabanın sonucu 1987'de açılan Koca Tepe Camisi rahmetli Özal'ın bir eseri olmuştur. Oysa nüfusunun 30-40 binleri bulduğu eski Ankara, her köşe başında bir caminin ve mescidin olduğu ruhaniyetli bir şehirdi. 
Biz bu tür eserlerle Cumhuriyetin Ankara'sını, Selçuklu'nun, Osmanlı'nın Ankara'sı ile buluşturuyoruz. İşte Melike Hatun, işte Millet Cami, yapılmakta olan inşallah Ankara yolundaki cami. Bütün bunlarla inşallah bu mühür vurulmuş olacak. Farklı abidelerle, şehrimizi kadim kimliğine yeniden kavuşturuyoruz. Burada devlet bütçesin bir kuruşu yoktur tüm hayırseverlerimizin verdikleriyle yapılmıştır. Bizden teşvik onlardan da bu eserleri ihya."