Ferhat Tunç'tan Tunceli Valiliğine açık mektup

Ferhat Tunç'tan Tunceli Valiliğine açık mektup

Tunceli Valiliği sanatçı Ferhat Tunç'a "Kabahatler suçu" kapsamında yeni bir para cezası tebligatı yolladı. Ferhat Tunç'un cezalarla ilgili düşüncelerini aldık...

 Cezanın nedeni olarak, 27 Temmuz günü Dersimli kurumlarının Seyit Rıza Meydanında gerçekleştirdiği basın açıklamasında bulunmuş olması gösterildi. Daha önce de benzer keyfi gerekçelerle sanatçı hakkında cezalar kesilmişti. Bu cezalarla ilgili düşüncelerini aldığımız Ferhat Tunç "Dersim'de son 30 yılın en baskıcı, en ceberut faşizan bir iktidar zihniyetle karşı karşıyayız. Otomatiğe bağlanmışçasına ardı ardına gönderilen bu cezaların sayısını bilmiyorum. Son orman yangınlarıyla birlikte aldığımız tutumun bu son cezayla ilgili olduğunu düşünüyorum. Zira o basın açıklamasında sadece bulunmuştum. Buna bile tahammül edemeyecek kadar düşmanca bir yaklaşım sergiliyorlar" dedi.

Sanatçı Ferhat Tunç Tunceli Valiliğine yönelik açık mektubunda şunları söyledi:

"Seyit Rıza Meydanı'nda yasakladığınız festival için basın açıklamasında bulunmayı 'Kabahatler Suçu' sayıp arkamızdan ceza yollamasını biliyorsunuz! Son bir yılda yolladığınız bu cezaların sayısını unuttum. Ama asla unutmayacağım, unutmayacağımız bir şey var; Devlet adına Dersim'e dayattığınız zulüm politikalarınız! Bir basın açıklamasında bulunmayı bile suç sayacak kadar faşizanca bir tutum içindesiniz. Operasyon gerekçesiyle yakılan ormanlarımızın kabahati neydi, Vali Bey? Aradan geçen on gün boyunca söndürülmesini engellediğiniz ormanlarımız, yanıp kül oldu. Kabahatler Suçu diye bir şey varsa, ormanlarımızın yanmasına göz yumduğunuz için en büyük kabahat sizindir! Arkamdan yolladığınız bu cezaları sizin ayıbınız olarak saklayacağım. Ben o kentin değerleriyle yoğrulmuş bir sanatçıyım. Hayatımın 30 yılını zulüm ve zorbalığa karşı mücadeleyle geçirdim. Ömrüm yeterse bir 30 yıl daha mücadele edecek iradenin sahibiyim."