FETÖ sanığı olan eski emniyet müdürü Avcı tahliye oldu!

FETÖ sanığı olan eski emniyet müdürü Avcı tahliye oldu!

Adana'da FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında aralarında çoğunluğu istihbarat biriminde görev yapan 23'ü tutuklu, 40 eski polisin yargılandığı ilk duruşma, 4'üncü gününde sona erdi.


15 Temmuz darbe girişiminin ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından örgütün emniyet ayağıyla ilgili soruşturmalar başlatıldı. Bu kapsamda, aralarında kamuoyunda 'yasa dışı dinleme' davası olarak bilinen dosyadan yargılanan istihbarat şubede görevli polislerin de olduğu 40 polis gözaltında alındı. Adana eski Emniyet Müdürü Mehmet Avcı'nın da aralarında bulunduğu 23 polis tutuklanırken, 15'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Haklarında 15'er yıla kadar hapis cezası istenen sanıkların 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı ilk duruşma 4 gün sürdü.

Sanıklar suçlamaları kabul etmezken, dosyada bulunan gizli tanık beyanlarının gerçeği yansıtmadığını öne sürdüler. Sanıklardan Mimar Gülecen ile Cihat Salman ise etkin pişmanlıktan yararlanmak istediklerini söyleyerek örgüt ile ilgili bildiklerini anlattı.

Mahkeme heyeti, 4 gün süren ilk duruşmanın ardından açıkladığı ara kararında Mehmet Avcı, Necati Bilici, Mehmet Karabörk, Cihat Salman ve Mimar Gülecen'in tahliyesine karar verdi. Mehmet Karabörk hakkında ev hapsi uygulanmasına karar veren mahkeme heyeti, tahliye olan diğer 4 sanık hakkında ise haftada bir en yakın polis merkezine imza atma şartı getirdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için 22 Kasım'a ertelendi.