Feyzioğlu’ndan Erdoğan’a: 'Cumhuriyetin başardıklarını öğrensin'

Feyzioğlu’ndan Erdoğan’a: 'Cumhuriyetin başardıklarını öğrensin'

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Karşınızda ne Osmanlı'nın hasta adamı, ne Cumhuriyet'in çömez devleti, ne 1970'lerin, 1990'ların güçsüz ülkesi var" sözlerini eleştirdi. Feyzioğlu, "Atatürk'ün yönettiği Cumhuriyet'in başardıklarını öğrensin" dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın "Karşınızda ne Osmanlı'nın hasta adamı, ne Cumhuriyet'in çömez devleti, ne 1970'lerin, 1990'ların güçsüz ülkesi var" sözlerini eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Metin Feyzioğlu, "Kendisine önerim; çömez Cumhuriyet dediği Mustafa Kemal Atatürk'ün yönettiği Cumhuriyet'in başardıklarını öğrensin" dedi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Çorum Barosu ziyaretinde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 43’üncü Muhtarlar Toplantısı’nda söylediği, “Karşınızda ne Osmanlı’nın hasta adamı, ne Cumhuriyet’in çömez devleti, ne 1970’lerin, 1990’ların güçsüz ülkesi var” sözlerini eleştiren Feyzioğlu, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Cumhurbaşkanı evvel ki gün döndü, ‘Ey’ diye başlayan cümlesinde ‘Biz, çömez Cumhuriyet değiliz’ dedi. Kendisine önerim; çömez Cumhuriyet dediği Mustafa Kemal Atatürk’ün yönettiği Cumhuriyet’in başardıklarını öğrensin ve kurban olsun. Çünkü henüz 10’uncu yılını doldurmamışken Türkiye Cumhuriyeti; Irak’ın, Suriye’nin, Suudi Arabistan’ın ve aynı zamanda Kuzey Afrika’nın kanaat önderiydi. Almanya, Fransa, ABD ve İngiltere; Türkiye’yi Avrupa’nın bir parçası ama Ortadoğu’da da sözü en çok dinlenen devlet olarak görmüşlerdi. O sebeple Cumhuriyet’in ilk yıllarında Cumhuriyet bir çömez değil, dev ideallerin üstünde yükselen, gururlu, başarılı, üreten, ilkeli bir Cumhuriyet’ti.”

OHAL UYARISI

OHAL uzatılması konusuna da değinen Feyizoğlu, başta FETÖ ve PKK olmak üzere tüm terör örgütlerinin OHAL’in uzatılmasını istediklerini ileri sürdü. Feyizoğlu, “OHAL’in verdiği yetkilerin terörle mücadele açısında faydası olmadığını görüyoruz. 3 ay, 5 ay, 6 ay, kabulümüzdür. Türkiye çok ağır bir saldırıyla karşı karşıya kalmıştır. OHAL’in uzatılması başta FETÖ ve PKK olmak üzere, terör örgütleri tarafından memnuniyetle karşılanmaktadır. İstedikleri OHAL’in sürekli uzatılmasıdır. Çünkü OHAL uzatıldıkça Meclis devre dışı bırakılmaktadır. Meclis’ten geçmesi gereken kanunlar OHAL KHK’ları ile yapılmaktadır” diye konuştu.