Fırtana vurdu.. balık fiyatları tavan yaptı

Fırtana vurdu.. balık fiyatları tavan yaptı

Fırtına sebebiyle tezgahta balık fiyatları görenlerin dudaklarını uçuklattı.

Balık sürülerinin Rusya ve Gürcistan sahillerine yönelmesiyle Karadeniz'de umduğunu bulamayan balıkçılar soğuk sulara yönelmişti. Bölgede balık avının en kötü sezonlarındam birini yaşayan balıkçılar şimdi ise Karadeniz'de etkili olan fırtınayla karşı karşıya kaldı. Fırtına nedeniyle teknelerin balık avı için denize açılamaması, az miktarda avlanan balık fiyatlarına da yansıdı. Bu durum hem satıcıyı hem de tüketiciyi olumsuz yönde etkiledi. Tezgahlarda balık çeşidinin ve miktarının az olmasından yakınan balıkçıklar bu yıl en kısır yerli balık sezonlarını yaşadıklarını belirtti. Fırtına sonrası tezgahlarda pek bulunamayan mezgitin kilosunun da neredeyse iki katına çıkarak 50 lirayı bulduğu belirtildi.

‘HAMSİ SON DEMLERİNİ YAŞIYOR’
Kötü bir balık sezonu geçirdiklerini ve avın az oluşu nedeniyle hamsi fiyatlarının yükseldiğini ifade eden balıkçı Serdar Korkmaz şunları söyledi:
“Yerli hamsi 2 ay kadar oldu Türkiye karasularına göre daha soğuk olan Rusya ve Gürcistan sahillerine yönelmesinin ardından biz de Gürcistan’dan avlanıyorduk ama yeterli olmadı. Avın az olmasından dolayı hamsi pahalı satılıyor. Hamsinin son demleri artık Gürcistan’dan haftada 1 ya da 2 kez  hamsi geliyor o da yeterli olmuyor bu da vatandaşa yansıyor. Hamsi 12,5, istavrit 15 liradan satılırken mezgitin kilosu ise 50 liraya kadar çıkıyor. Bu sene kadar yerli balığın az olduğunu bilmiyorum.”