'Fitnecilikle' suçlanan Nasuhi Güngör'ün ilginç kariyeri...

'Fitnecilikle' suçlanan Nasuhi Güngör'ün ilginç kariyeri...

Muharrem İnce'nin, kitabını 'Erdoğan-Fethullah Gülen görüşmesi' konusunda kaynak göstermesi üzerine kendi kendini yalanlayan Nasuhi Güngör, 3 yıl önce de AKP'li gazeteciler tarafından 'fitnecilikle' suçlanmıştı. Güngör TRT'den istifa ederken de "Kamuoyuyla bazı bilgi ve belgeleri paylaşarak FETÖ’nün TRT’de nasıl hâlâ pervasızca hareket ettiğini ortaya koyacağım" demişti. İşte Nasuhi Güngör'ün ilginç kariyeri...

2013 yılının Aralık ayında TRT Haber Dairesi Başkanı olarak atanan Nasuhi Güngör, Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde, 2016 yılının Ocak ayında görevinden alınmıştı. TRT’nin kadrolu gazetecisi ve Star yazarı olarak hayatına devam eden Güngör’ün kaderi 2016 yılında canlı yayında yaptığı bir açıklamayla değişmişti.

DAVUTOĞLU’NU HEDEF ALMIŞ FİTNECİLİKLE SUÇLANMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen A Haber'de 21 Nisan 2016 tarihinde yayınlanan “Toplumsal Hafıza” programında “AK Parti Davutoğlu ile yoluna devam etmeli mi etmemeli mi” konusu tartışılırken, Star gazetesi yazarı Nasuhi Güngör “AK Parti artık Davutoğlu ile yoluna devam edemez” demiş ve tartışmaların fitilini ateşlemişti. Güngör'ün sözlerine Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Serdar Arseven itiraz ederek Güngör'ü ‘fitne çıkarmakla’ suçlamıştı. TRT, Güngör için de kurum içi soruşturma başlatmıştı.

ÖNCE GÜNGÖR ARDINDAN PELİKAN BİLDİRİSİ

Güngör’ün bu sözlerinin ardından ise kamuoyunda ‘Pelikan Bildirisi’ olarak bilinen, içeriğinde Ahmet Davutoğlu’nu hedef alan tespitlerin yer aldığı yorumlar hükümet cephesinde geniş yankı uyandırmış, izleyen süreçte Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevinden alınmıştı. Davutoğlu, Nasuhi Güngör’ün açıklamasıyla başlayan sürecin sonunda 22 Mayıs 2016 tarihinde görevinden istifa etmiş ve koltuğunu Binali Yıldırım’a bırakmıştı.

‘BELGE AÇIKLAYACAĞIM’ DEMİŞTİ

Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı döneminde ise Nasuhi Güngör’ün TRT’deki görevi sona ermişti. Güngör 20 Eylül 2016 tarihinde görevinden istifa etmiş ve istifa açıklamasında TRT’deki FETÖ’cü yapılanmaya dikkat çekmişti. Nasuhi Güngör o dönem yaptığı açıklamada “Bu süreçte kamuoyuyla bazı bilgi ve belgeleri paylaşarak FETÖ'nün TRT'de nasıl hâlâ pervasızca hareket ettiğini ortaya koyacağım” demişti.