Garanti Koza yatırımcılarını mağdur etti

Garanti Koza yatırımcılarını mağdur etti

Türk inşaat sektörünün öncü şirketlerinden olan Garanti Koza, Esenyurt Koza Park projesinde yatırımcılarını mağdur etti.

Gazete Damga'dan Mehmet Mert'in haberine göre, 2012 yılında satışa sunulup 2015 yılında teslim edileceği garantisi verilen projede üç yıllık gecikmeye rağmen hala dairesini ve tapusunu alamayanlar var. Zamanında teslimat ve tapuda sorun yaşayan şirketin mağdurlarının her geçen gün arttığı öğrenildi.

4 BLOK YERİNE 7 BLOK YAPILDI

110 bin metrekare arsa üzerinde 40 kat 4 blok olarak başlanan projede daha sonra blokların 7'ye çıkarılması da ayrı bir soruna neden oldu. Sözleşmede ücretsiz  olduğu belirtilen spor salonlarından ücret talep edilmesi de Koza Park sakinlerini kızdırdı. Projeden ev ya da işyeri satın alıp taahhüt edilen tarihte mülküne kavuşamayanlar şikayetlerini kurdukları bir siteden dile getiriyor.

SANAL ALEMDE HAK ARIYORLAR

www.garantikozapalavralari.com adlı şikayet sitesinde seslerini duyurmaya çalışan vatandaşlar, “Evlerimiz zamanında teslim edilmedi, daireler satışta vaad edilenden daha küçük, 2012 yılında satışa başlanılan projede 4 blok bulunmaktaydı. Muvafakatname almadan  7 blok oldu” ifadelerine yer verdi.