Gece meyhanede, gündüz festivalde...

Gece meyhanede, gündüz festivalde...

İsmailağa Cemaati, Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı, Erzurum'daki 13'üncü Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'ne katılıp Kuran-ı Kerim dağıtmak istemişti. Grup, gündüz yarışmalarda, geceleri de kahvehane ve meyhanelerde İslam'ın özelliklerini anlatıyor.

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı, Erzurum'daki 13'üncü Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'ne (EYOF) katılan İsmailağa Cemaati'nin 'İrşad ve tebliğ' ekibi, gündüz yarışmalarda, geceleri de kahvehane ve meyhanelerde gezerek İslam'ı anlatıyor. Buz hokeyi, short track, artistik buz pateni, kayakla atlama, snowbord, curling ve kayaklı koşunun yapıldığı yarışmaları gün boyu gruplar halinde giderek tercümanlar eşliğinde görüştüklerine İslamı anlatıyor. Bursa’dan gelen 32 kişilik ekip, kahvehane ve meyhanelere gidip buradaki kişilerle görüşüyor.


Basında yer alan haberlere üzüldüklerini anlatan İsmailağa Cemaatinden Ömer Sert, kim ne derse desin emellerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Sert, yabancılar için bastırdıkları İngilizce, Rusça ve Fransızca Kuran-ı Kerim’i dağıtmaya izin verilmediği için herkesle bire bir görüştüklerini belirtti. Gittikleri her yerde güvenlik güçleri tarafından yakın takip edilen İsmailağa cemaati üyelerinden Ömer Sert 'Hocalarımızla beraber buraya insanları kucaklamaya geldik. Akşamları da kahvehane ve meyhanelere gidiyoruz. ' dedi.

 

'SİZİN İŞİNİZ YOK MU?'

 

Ömer Sert, meyhanede birinin ‘Sizin işiniz yok mu’ diye bağırdığını kendisinin de yanıt olarak işinin bu olduğunu söyleyip adama sarılması duygulanmalarına sebep olmuş. Sert, 'Biz bunları yaparken birileri yanlış yorum yaparak burada bizimle görev yapan güzide hocalarımızı rencide etmeye çalışanlara ‘zavallılar’ diyorum. Rabbim onlara hidayet eylesin. Bizler esrar, eroin içen gençlere sarılıyoruz. Bizim hocalarımızın içinde kumar ve esrar batağından çıkıp, bugün insanları kurtarmak için bizimle beraber sefere çıkanlar var.' dedi.

 

İnsanların arayış içinde olduğunu söyleyen Sert, dış ülkelerden çağırıldıklarını dile getirdi. İncil'in tahrip olduğunu söyleyen Sert, papazların çoğunun İslamın ‘hak dini’ olduğunu belirtti...