Genç avukata 'sevgili' şiddeti!

Genç avukata 'sevgili' şiddeti!

Stajyer avukat Selin C. sevgilisiyle birlikte gittikleri düğünden başlayarak şiddete uğradığını söyleyerek şikayetçi oldu. Şiddet uyguladığı sanık hakkında 27 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Sarıyer’deki Sait Halim Paşa yalısında bir arkadaşlarının düğününe işletmeci sevgilisi Yağızcan Y. ile beraber giden 25 yaşındaki stajyer avukat Selin C., Y. tarafından şiddete maruz kaldı. Yalıda başlayan şiddet 3 gün sürdü. Genç kadına kafa atıp yüzünü ısırdığı öne sürülen 29 yaşındaki işletmeci hakkında ‘kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘yaralama’ suçlarından 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
Yağızcan Y., 4 Ağustos’taki düğün sırasında yanından ayrılan sevgilisi Selin C.’ye ‘Sen neden benim yanımda değilsin’ diyerek genç kadının yüzünü ısırıp, kafa attı. Şoka giren Selin C., çevreden utanması nedeniyle polisi aramadı. Düğünden beraber ayrılan ikilinin tartışması bu kez dışarıya taşındı. Selin C.’yi kuytu bir yere götürmeye çalışan Yağızcan Y., başarılı olamayınca zorla bir taksiye bindirdi.

Genç kadının bu iddialarına karşılık Yağızcan Y., sevgilisi Selin C.’ni ‘kendisini kıskandığı için’ şikayet ettiğini ileri sürdü. Yağızcan Y., “Selin’in otomobiliyle evime gittik. Ona özür kahvaltısı hazırladım. Başka bir kız arkadaşım olduğu için, kıskandığından dolayı buradayım” dedi.

TAKSİCİ UYARINCA DURDU

Takside Selin C.’yi tokatlayan Yağızcan Y. sürücünün uyarısı üzerine durdu. Yağızcan Y., eve girer girmez kendini bir odaya kilitleyen Selin C.’yi ikna edip içeri girdi ve sevgilisini boğmaya başladı. Bıraktıktan sonra da uzun süre nefessiz kalan Selin C.’nin odadan çıkmasına izin vermedi. Ertesin gün evden çıkan Selin C. hastaneden rapor alarak şikayetçi oldu. Savcılık tutuklanan Yağızcan Y. hakkında kasten öldürmeye teşebbüs, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yaralama suçlarından 12,5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

‘KISKANÇLIK YÜZÜNDEN BURADAYIM’

Alkolün etkisiyle, sevgilisinin şakak kısmından ısırdığını kabul eden Yağızcan Y., diğer şiddet olaylarını ise reddetti ve olayı şöyle anlattı, “Uyurken Selin bana ‘Neden sarılmıyorsun’ dedi. Sabah televizyon izledikten sonra Selin’in otomobiliyle Koşuyolu’ndaki evime gittik. Eve girmeden marketten kahvaltılık aldık. Özür mahiyetinde kendisine kahvaltı hazırladım. Film izledik, evimde geceyi geçirdikten sonra ertesi sabah Selin üzerini değiştirmek için kendi evine geçti.” Selin C.’nin kendisini başka kız arkadaşı olduğu için şikayet ettiğini düşündüğünü belirten Yağızcan Y.’nin, “Ben kıskançlık üzerine burada bulunuyorum. Başka bir kız arkadaşım olduğu için bana böyle bir suç yöneltti” dediği kaydedildi.