Göçmen operasyonunda FETÖ  pasaportları

Göçmen operasyonunda FETÖ pasaportları

İstanbul Polisi, terör örgütü üyelerinin de aralarında bulunduğu birçok kaçak için sahte pasaport ve belge üreten bir şebekeye operasyon düzenledi. Baskında intepole çalıntı bildirimi yapılan 50 pasaport ve Bylock'tan aranan 8 FETÖ üyesine ait belge bulunması dikkat çekti.

Operasyon İstanbul Emniyeti’ne bağlı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Ekipler, kaçak göçmenler için sahte belge düzenleyen bir şebekeyi belirleyince harekete geçti. Ekipler, belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenledi. Aramalarda, “diplomatik” belgelerin de aralarında bulunduğu 298 pasaport, çok sayıda sahte kimlik ve boş vize, mühür, uçuş kartı, dolandırıcılık olaylarında kullanılan üzerinde “Geçersizdir” yazılı 245 Bin Eoru, 210 bin Dolar ve 424 bin lira sahte para ele geçirildi. Operasyonda Ali A., Mahsum U., İbrahim Ç. ve Ahmet D. gözaltına alındı.

8 BYLOCK ÜYESİ

Polis ekipleri ele geçirilen belgeleri tek tek inceledi. Adreslerde bulunan pasaportların 50’si hakkında İnterpol’e çalıntı bildiriminin olduğu anlaşıldı. Ayrıca ele geçirilen pasaportların arasında çok sayıda sahte yeşil pasaport olduğu da öğrenildi. Araştırmalarda, düzenlenen sahte belgeler arasında 8 isim dikkat çekti. FETÖ üyesi ve örgütün kriptolu haberleşme programı Bylock kullanıcısı oldukları anlaşılan 8 şüphelinin yurtdışına kaçmak için belge düzenlettiği iddia edildi.

10 BİN İLA 50 BİN DOLAR ARASI

Şebeke üyelerinin düzenledikleri belgeleri 10 bin ila 50 bin dolar arasında ücretlere hazırladıkları öğrenildi. Şüphelilerin düzenledikleri bazı belgelerle havayoluyla yurtdışına bazı suçluları kaçırdıkları iddia edildi.