Gülen imzalı mektup bulundu: ‘Salıver hakim’

Gülen imzalı mektup bulundu: ‘Salıver hakim’

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, FETÖ’den tutuklu, eski Zaman gazetesi görsel yönetmeni Fevzi Yazıcı’nın bilgisayarında FETÖ elebaşı Gülen imzalı bir belge bulunduğunu belirtti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, FETÖ’den tutuklu, eski Zaman gazetesi görsel yönetmeni Fevzi Yazıcı’nın bilgisayarında FETÖ elebaşı Gülen imzalı bir belge bulunduğunu belirtti. Buna göre Gülen, 19 Nisan 2015 tarihli mektubunda asliye ceza hâkimlerinden tutuklu polis şeflerinin bırakılmasını istedi. Bu mektuptan sonra 63 FETÖ sanığı tahliye edildi. Fidan “Bu, terörist başının örgüt üyelerine verdiği talimatın en somut örneğidir” dedi.

Kapatılan Zaman gazetesinin görsel yönetmenliğini yapan Fevzi Yazıcı, FETÖ’nün medya yapılanmasına yönelik operasyonlar kapsamında 27 Temmuz 2016’da gözaltına alındı. Yazıcı’nın bilgisayarlarına ve dijital malzemelerine el konuldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde incelenen bu dijital malzemelerden çıkan bir mektup, ‘Gülen ile yargı mensupları arasındaki bağı’ gösteren delil olarak dosyaya girdi. 19 Nisan 2015 tarihli, Fetullah Gülen imzası taşıyan belgede şunlar yazılıydı:

“Muhterem Asliye Ceza Hakimi, Medrese-i Yusufiye’deki kardeşlerimizin salıverilmelerinin lüzumunu hissettim. Onları çok rahatlıkla salıver Allahım” duasına siz de iştirak edersiniz inşallah. Sizin bu gayretiniz vesilesiyle on milyon aile sevinecek inşallah. Fikriyatımızın paralel olması hesabiyle bunu sizden rica ediyorum. Gözlerinden öperim.”

‘EN SOMUT TALİMAT ÖRNEĞİ’

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, dün basın mensuplarıyla düzenlediği toplantıda ele geçirilen mektupla ilgili “Bu, terörist başının örgüt üyelerine verdiği birebir talimatın en somut örneğidir” dedi. Başsavcı Fidan, özetle şunları söyledi: “Bu şahsın (Fevzi Yazıcı) evinde yapılan aramada dijital dokümanlar, bilgi ve belgeler ele geçirildi. Bu dokümanların çözümü devam ederken FETÖ elebaşına ait olduğu tespit edilen bir mektup ele geçirildi. Bu mektubun tarihi çok önemli. Bu talimatı alan örgüt yöneticileri hâkimler Mustafa Başer ve Metin Özçelik, 25 Nisan 2015’te Ali Fuat Yılmazer, Ömer Köse, Yurt Atayün ve Hüseyin Korkmaz’la birlikte 63 FETÖ şüphelisi hakkında tahliye kararı vermiştir. Ancak 10. Sulh Hâkimliği’nce bu kararlar yok hükmünde sayılarak tahliyeleri engellenmiştir.”

ABD’YE GİDİP MEKTUBU GETİRMİŞ

Hürriyet'te yer alan habere göre, Başsavcı Fidan, FETÖ’nün medya yapılanması davasının sanığı olan Fevzi Yazıcı’nın 8 Nisan 2015’te ABD’ye çıkış yaptığını, 18 Nisan 2015’te yurda döndüğünü ve yanında bu mektubu getirdiğini ifade etti. Başsavcı Fidan, belgedeki Gülen’e ait imzanın, Yazıcı’dan ele geçirilen saat ve çekte yer alan imzalarla aynı olduğunu vurguladı. Başsavcı Fidan, Yazıcı’nın yanında getirdiği diğer belgelerle ilgili sorgulamanın devam ettiğini ve 100’e yakın flashdiskin ele geçirildiğini belirtti.

 ‘TÜRKİYE’Yİ HEDEF ALAN KUMPAS’

Gülen’in talimatını içeren belgenin ‘sözde ABD’deki yargılama dosyasına’ girdiğini söyleyen Başsavcı Fidan, ABD’de devam eden Hakan Atilla davasıyla ilgili şunları söyledi: “Bu sözde dava, FETÖ’yü ABD üzerinden diriltmeyi amaçlayan ve Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alan bir kumpas davasıdır. Kumpasların en önemli ayağı firari emniyet mensupları ile bunlarla işbirliği içinde çalışan yabancı istihbarat birimleridir.”

Fidan, ABD’deki davada tanık olan firari polis Hüseyin Korkmaz’ın ByLock kullanıcısı olduğunu belirtip “Korkmaz’ın Koreli eşi, Nazmi Ardıç’ın eşi Nuray Ardıç, Ali Fuat Yılmazer’in eşi Fatma Saadet Yılmazer ve bir TSK mensubunun eşi ile 25 Ocak 2015’te ABD’ye gitmişlerdir” dedi.

5 GÜN SONRA TAHLİYE

İSTANBUL Başsavcılığı’nca sürdürülen soruşturmalar kapsamında tutuklanan eski emniyet müdürleri Tufan Ergüder, Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da bulunduğu şüphelilerin avukatları 20 Nisan 2015’te sulh ceza hâkimlerinin reddi ve şüphelilerin tahliye taleplerini içeren dilekçeleri İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunmuştu. Hâkim Metin Özçelik, reddi hâkim talebini kabul ederken tahliye dilekçelerini 32. Asliye Ceza Mahkemesi’ne göndermişti. 32. Asliye Ceza’nın hâkimi Mustafa Başer de 25 Nisan 2015’te şüphelileri tahliye etmişti. Daha sonra İstanbul 10. Sulh Ceza Hâkimliği devreye girerek bu kararların ‘yok hükmünde’ olduğunu kararlaştırmıştı. Özçelik ve Başer halen FETÖ soruşturmasında tutuklu bulunuyor.