Gülen'in uykuları neden kaçıyor?

Gülen'in uykuları neden kaçıyor?

FETÖ elebaşı Gülen’i endişelendiren iki gelişmenin olduğu, yakın vadede Avrupa’daki ve Amerika’daki Gülen algısının değişeceği kaydedildi.

Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, FETÖ elebaşı F. Gülen’i endişelendiren iki gelişmenin olduğunu belirterek, bunları; dünyanın her yerindeki Türk vatandaşlarının milli duygularla gösterdikleri demokratik tepkiler ile ABD ve AB ülkelerinde rüzgarın aleyhine dönmesi olarak sıraladı.

Gülerce, ‘Gülen’in uykularını ne kaçırıyor?’ başlığıyla köşesine aldığı yazıda, özellikle ABD ve AB ülkelerindeki rüzgar değişikliğinin Fethullah Gülen’in uykularını kaçırdığını belirtti. Gülerce, özetle şu görüşleri aktardı:

“15 Temmuz gecesi FETÖ elebaşı F. Gülen’in şaşkınlığını kendi şaşkınlığı ile ekranlara yansıtan Kerim Balcı’ya, İngiltere’de gösterilen tepkiyi gördük. Bilinen FETÖ yüzlerine Avrupa ülkelerinde Türkler kiralık ev vermemeye başladı.

Bunun da ötesinde Avrupa ülkelerinde FETÖ bağlantılı okullar, oralarda yaşayan vatandaşlarımızın tepkileri sebebiyle kapanmaya başlandı. Anadolu Ajansı’nın geçen haftaki haberine göre örgütün gerçek yüzünü gören gurbetçilerimizin, bu eğitim yılında çocuklarını kayıt yaptırmaması üzerine FETÖ’nün 2013 yılında kurduğu Urselbach Lisesi, kapatma kararı aldı.

Henüz kapatılmayan okullardan da veliler çocuklarını almaya devam ediyor. Bir yıl önce de abonelerin artan tepkileri ile tirajı dibe vuran Zaman gazetesi Almanya’da kapanmıştı.

Okulların, FETÖ kurumlarının kapanması, Türkiye’nin resmi talebi ile değil, vatandaşlarımızın tepkileri sebebiyle olduğu için bu gelişmeyi çok önemsemeliyiz.

İhanet çetesi FETÖ, artık bütün dünyadaki Türkler nezdinde itibarsız, onursuzdur.

Çok değil yakın vadede Avrupa’daki ve Amerika’daki Gülen algısı Türkiye yönünde değişecektir. 15 Temmuz hakikatinin mızrağı hiçbir çuvala sığmaz. Bir de güçlenen 80 milyonluk Türkiye’yi kimse kolay kolay gözden çıkaramaz, çıkaramayacaktır.

Batı’nın Gülen’i terk etmesi, Gülen gerçeğini bilmediklerinden değil, ondan yararlanamaz hale gelmeye başlanmasından olacaktır. İlk yapacakları şey de, FETÖ’nün önde gelenlerini ve darbe girişimindeki rolleri belgelenmiş olanları Türkiye’ye iade etmeleri olacaktır.

F. Gülen, eğer bir bahane ile ortadan kaldırılmaz ise eninde sonunda Türkiye’ye gelecek ve ihanetinin hesabını verecektir…”