Gündeme ‘Biseksüelim’ açıklamasıyla bomba gibi düşen Elif Şafak evini satamıyor

Gündeme ‘Biseksüelim’ açıklamasıyla bomba gibi düşen Elif Şafak evini satamıyor

New York’ta yüzlerce izleyici önünde biseksüel olduğunu açıklayan Elif Şafak, FETÖ’cü eşi Eyüp Can’la ortak aldıkları villayı 2.5 milyon dolardan satışa çıkardı, alıcı bulamayınca 2.2 milyon dolara indirdi. Neden satamadı?

YURT / Özel

Türkiye’ye yönelik sert eleştirileri ile tanınan yazar Elif Şafak, New York’taki TED Talks konuşmasında, bugüne dek karalama ve damgalama korkusu nedeniyle biseksüel (her iki cinsiyete ilgi duyma) olduğunu açıklayamadığını belirterek, gündeme bomba gibi düştü.

Ancak Elif Şafak’ın bugünlerde başka bir konuyla uğraştığı, 2.5 milyon dolar eder biçtiği villasını satamadığı öğrenildi.

Yurt dışında kaçak hayatı yaşayan FETÖ’cü Eyüp Can Sağlık'la evli olan ve villa tapusunda ortak olarak görünen Elif Şafak, İstanbul’un Eyüp ilçesi Uzunkemer mevkisindeki villasına bir türlü alıcı bulamadı.  

Şafak ve Sağlık’ın villa satış fiyatını 2.2 milyon dolara düşürmesine rağmen satamamalarının nedeni, villaya 'FETÖ malı' olarak bakılması. 'Cemaatin gelini' ve cemaatin prensi' tanımlamaları yapılan çiftnin evinin, FETÖ malı olduğu için satılamadığı kaydedildi.

İşte o tapu:

Yüksek lisans çalışması sırasında Kem Gözlere Anadolu (1994) adlı öykü kitabını ve ilk romanı Pinhan'ı (1997) yayımlayan Elif Şafak, bu eserle Kombassan Vakfı tarafından verilen 1998 Mevlana Büyük Ödülü'nü kazandı.Şafak, 2000 yılında Türkiye Yazarlar Birliği Ödülü'nü kazanan Mahrem romanı ile geniş okur kesimi tarafından tanındı.
Şafak, 2005’te Referans Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olan ve halen yurt dışında kaçak hayatı yaşayan Eyüp Can Sağlık ile Berlin'de evlendi.