'Hayır' dediği için tutuklanan gençler serbest bırakıldı!

'Hayır' dediği için tutuklanan gençler serbest bırakıldı!

İkitelli’de “hayır” çalışması yaparken tutuklanan 4 Halkevci, Küçükçekmece Adliyesi’nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme, 4 Halkevci’yi 83 gün sonra serbest bıraktı

İstanbul İkitelli’de “hayır” çalışması yürütürken darp edilerek gözaltına alınan, serbest bırakılmalarının ardından AKP’lilerin ısrarı ve AKP medyasının hedef gösteren haberleri üzerine tekrar gözaltına alınıp bu defa tutuklanan 4 Halkevci, Küçükçekmece Adliyesi’nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme, 4 Halkevci’yi 83 gün sonra serbest bıraktı.

Halkevleri üyeleri, duruşma öncesinde Küçükçekmece Adliyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. “Hayır yargılanamaz, adalet istiyoruz” yazılı pankart açılan basın açıklamasında Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy konuştu.

Halkevleri üyelerinin tamamen hukuksuz ve adaletsiz bir referandum sürecinde “hayır”cılara yönelik saldırılar kapsamında tutuklandığını söyleyen Ersoy, gözaltına alınıp serbest bırakılmışken tekrar gözaltı ve tutuklama kararı çıkarılmasının, AKP’nin yargı üzerinde kurdukları baskının bir örneği olduğunu belirtti.

Adalet talebini Adalet Yürüyüşü’nde haykırdıklarını, yürüyüşte bulunmayı sürdüreceklerini ifade eden Ersoy, “Bizim referandum öncesindeki hayır seferberliğimiz mahallelerimizde, parklarımızda, işyerlerimizde, okullarımızda, hayatın her alanında, bulunduğumuz her yerde adalet seferberliği olarak devam edecektir. Bugün arkadaşlarımızı alacağımıza inanıyoruz ama bugün sadece arkadaşlarımızı almaya gelmedik. Biz bu ülkede gerçek suçluların yargılanmasını istiyoruz. Kadın düşmanlarının, çocuk istismarcılarının, katillerin yargılandığı bir ülke istiyoruz. Herkes için adalet istiyoruz” diye konuştu.