İbrahim Uslu: O eski anket, haberi yazan arkadaş yanlış anlamış

İbrahim Uslu: O eski anket, haberi yazan arkadaş yanlış anlamış

Bir gazetede bugün yayınlanan haberde, ANAR'ın son anketine göre Cumhur İttifakı'nın oy oranının yüzde 55 olduğu öne sürüldü. İtiraz, ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu'dan geldi: Bu rakamlar erken seçim kararı öncesine aittir. Haberi yazan arkadaş yanlış anlamış.

24 Haziran seçimlerine yönelik arka arka anket sonuçları açıklanırken, bir gazetenin ANAR’a ait olduğunu öne sürdüğü “İşte son anket sonuçları” haberi, ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu tarafından yalanlandı.

Söz konusu haberde, “Cumhur İttifakı’nın oy oranını yüzde 55 olarak açıklayan İbrahim Uslu, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda Erdoğan’ın zaferiyle sonuçlanacağını söyledi. AK Parti ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın oy oranının yüzde 55 seviyesinde olduğunu belirten İbrahim Uslu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerde de Recep Tayyip Erdoğan’ın önde olduğunu açıkladı. Uslu, ‘seçimler ilk turda bitecek gibi görünüyor’ diyerek sözlerini noktaladı” ifadelerine yer verildi.

Ancak söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığı, bizzat Uslu tarafından dile getirildi. Uslu Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Bu rakamlar erken seçim kararı öncesine aittir. Haberi yazan arkadaş yanlış anlamış. Adaylar ve ittifakların belli olmasından sonra başladığımız çalışma henüz tamamlanmadı. Bitince paylaşacağız” dedi.