İlginç savunma: Kız arkadaşım zannettim...

İlginç savunma: Kız arkadaşım zannettim...

İstanbul Esenyurt’ta zorla öpmek istediği Ebru O. Tarafından dili koparılan sanık Mert O.’nun ‘’Nitelikli cinsel saldırı’’ suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle Bakırköy 3 Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki devam eden duruşmasında mahkeme sanığın kız arkadaşının gelmesini istedi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığın'ca hazırlanan iddianame de 14 Mart 2016 tarihinde gerçekleşen olayda Ebru O. diş tedavisi olduktan sonra Esenyurt Cumhuriyet Medyanı alt geçidini kullandı. Bu esnada arkasından gelen sanık Mert O., müşteki Ebru O.'yu arkasından tutarak yüzünü kapatıp öpmeye çalıştı. Ebru O.'yu duvara yaslayıp dudağından öptüğü esnada genç kadın sanığın dilini kopardı ancak taciz bir süre daha devam etti. Ebru O.'nun direnmesiyle olay yerinden kaçan sanık Mert O., kız arkadaşı sandığını ve sürpriz yapmak için böyle bir şey yaptığını söyledi. Sanığın cinsel davranışlarla vücut dokunulmazlığını ihlal ettiği gerekçesiyle hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı' suçundan 7 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

‘'KIZ ARKADAŞIM ZANNETTİM ART NİYETİM YOKTU''

Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanık Mert O. “Olay günü Esenyurt Meydan durağında indim. Müştekiyi kız arkadaşım zannettim. Gözlerini kapatarak ona sürpriz yapmak istedim ve dudağından öptüm. 5-10 saniye sonra benim dilimi ısırdı. O acıyla gözlerinden elimi çektim. Sevgilim olmadığını anladım ve oradan kaçarak uzaklaştım. Esenyurt Devlet Hastanesi'ne gittik. Ben müştekiden özür diliyorum. Çünkü herhangi bir art niyetim yoktu.Suçlamaları kabul etmiyorum. Suçsuzum beraatime karar verilmesini talep ediyorum” dedi. Mert O.'nun avukatı Etem Kağan Çelik ise, “Müvekkilimin kız arkadaşının resmine bakıldığında da Ebru O. benzediği açıktır” dedi.

Avukat Zehra Şahin Yeşil ise şüpheli Mert O.'nun, kız arkadaşının fotoğrafını göstermesini ve neden Ebru O.'nun ailesine neden para teklifinde bulunduğunu sordu.

‘'SAÇLARINDAN BENZETTİM''

Sanık Mert O. Mahkemede telefonunda bulunan kız arkadaşının fotoğrafını göstererek kız arkadaşının da saçlarının kıvırcık olduğunu bu yüzden benzettiğini ayrıca para teklifinde bulunmadığını belirtti.

Müşteki Ebru O. ise buna karşın söz alarak, “Hava soğuk olduğu için o gün kafamda bandana ve atkı vardı. Bundan dolayı da saçlarımı açık olması mümkün değil” dedi.

Mahkeme, Mert O.'nun benzettiğini iddia ettiği kız arkadaşının bir sonraki celseye getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.