İnternetin başındaki isim konuştu

İnternetin başındaki isim konuştu

Bilgi Teknolojileri Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan Türkiye'de kapalı olan Wikipedia ve benzeri platformların Türkiye'de olması gerektiğini söyledi.

‘Wikipedia ve benzeri servisler ülkemizde olmalı'

Habetürk Gazetesi’nden Esra Nehir’in haberine göre; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, bir grup gazeteciyle sohbet ederken, Wikipedia'ya erişimin engellenmesi konusuna değindi. Sayan, “Buradaki esas tartışma, mahkeme kararlarının yerine getirilmemiş olması. ‘Kaldırdık' diye açıklama yaptılar, bazı kötü cümleleri ayıkladılar ama makale kalmaya devam ediyor. Nötrleşmeyle ilgili belli şeyler oldu ama mahkeme kararı henüz yerine getirilmedi. Biz mahkeme kararlarının yerine getirilmesini ve açılmasını tercih ederiz. Wikipedia ve benzer servislerin ülkemizde olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

‘BİZ İŞİMİZİ YAPIYORUZ'

BTK'nın Cumhurbaşkanlığı'na bağlanacağına ilişkin iddiaları yanıtlayan Sayan, “Savunma Sanayii Müsteşarlığı, MİT oraya bağlandı, BTK da bağlansın mı gibi tartışmalar var ama biz işimizi yapıyoruz, nereye bağlanacağını onlar belirler. Kuruluş kanunumuz gereği MİT, Emniyet ve Jandarma'nın temsilcileri var zaten. BTK üçüyle de çalışıyor, üçüne de hizmet veriyor” dedi. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nin (USOM) tamamlandığını belirten Sayan, operasyon merkezinin açılışının nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması konusunda davet gittiğini kaydetti.