İsmet Orhan, Demirel'le anısını yazdı: ‘Bayılırım kuyruğa’…

İsmet Orhan, Demirel'le anısını yazdı: ‘Bayılırım kuyruğa’…

YURT yazarı Orhan, Türkiye’nin 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel ile ilgili anısını aktarırken, “Birgün Demirel ile Yahya Abi’nin (Demirel) gizli bir telaşlarını yakaladım! Fiskos ki sormayın? Poşette gizli bir yiyecek! Poşet açılınca dehşete düştüm!” dedi.

YURT yazarı İsmet Orhan, elli yıl boyunca ülke yönetim şeklinin ‘kare ası’nda bulunan 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel ile ilgili anısını anlatırken, kuyruk yağını ne kadar çok sevdiğini anlattı.

Orhan, ‘Demirel neye bayılırdı’ başlıklı yazısında, Demirel için ‘Müthiş tecrübe, müthiş öngörü, müthiş hoşgörü!’ ifadelerini kullandıktan sonra şunları kaleme aldı:

Demirel’in yeğeni, Yahya Demirel ile komşu idik. Hemen hemen her gün görüşürdük. Düne ve bugüne dair epey sohbetlerimiz olurdu...

Akşam saat 10 olunca, ‘Amcam beni bekliyor’ der ve hemen giderdi.

Epey zaman sonra akşamları Demirel’in evine birlikte gitmeye başladık. Benim gidemediğim akşamları “Yahya derhal İsmet’i bul getir” diye fırça atar oldu. Canlı tarihi bulmuşum, kaçırır mıyım?

Hep ben sorardım, Demirel anlatırdı. Bazen de beni konuşturur, seni çok geç tanıştırdılar İsmet, Benim için kayıpsın derdi.

KUYRUK YAĞI

Derken, bir gün Demirel ile Yahya Abi’nin gizli bir telaşlarını yakaladım!

Fiskos ki sormayın? Poşette gizli bir yiyecek!

Poşet açılınca dehşete düştüm! İçi alınmış tüm bir francala ekmeği tıka basa kuyruk yağıyla dolu...

Efendim dedim, Şeker hastası değil misiniz? Diyet yapmıyor musunuz?

Dedi ki “Ben her ay kuyruk yağından bir iki kere kaçamak yaparım.

BAYILIRIM KUYRUĞA bayılırım...”

Bu gün böyle bir anı yazasım geldi içimden... Bıktım, günlük siyasetin riyakârlığından...”