İstanbul için Valilik uyardı! O saatlere dikkat...

İstanbul için Valilik uyardı! O saatlere dikkat...

Istanbul'da bugün beklenen şiddetli sağanak yağışın saat 15.00 sıralarından itibaren özellikle kentin güney ve batı ilçelerinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Marmara Denizi üzerinden gelebilecek süper hücrenin ise yerel olarak dolu yağışına sebep olabileceği uyarısı geldi. İstanbul Valiliği de beklenen yağışlara karşı vatandaşları uyararak, "İlgili ve görevli kurumlarımız müteyakkız olup vatandaşlarımızın da can ve mal güvenlikleri bakımından tedbirli olmaları önem arz etmektedir" açıklamasını yaptı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan son dakika açıklamasında, "Meteorolojik tahminlere göre sağanak ve gök gürültülü yağışların bugün öğleden sonra ve yarın ilimizi etkisi altına alması beklenmektedir. Konuyla ilgili ve görevli kurumlarımız müteyakkız olup vatandaşlarımızın da can ve mal güvenlikleri bakımından tedbirli olmaları önem arz etmektedir" denildi.

Öte yandan meteorolojik verilere göre, başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde salı günü öğleden sonra başlaması beklenen ve perşembe sabah saatlerine kadar yerel olarak süreceği tahmin edilen yağışlarla birlikte, çok sayıda yıldırım düşmesinin de meydana gelmesi bekleniyor. Uzmanlar, vatandaşları Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılacak uyarıları takip etmeleri konusunda uyardı.

Avrupa genelinde fırtına tahminleri yapan ESTOFEX'in son tahmininde de İstanbul'un içinde bulunduğu bölge için ikinci derece fırtına uyarısı yer aldı. Dünkü verilere göre yapılan uyarı, akşam saatlerinde güncellenecek.
Bu arada kuvvetli yağış ve dolu uyarıları İstanbulluları alarma geçirdi. Geçen yıl 27 Temmuz'da meydana gelen dolu yağışının araçlara verdiği zarar nedeniyle, bu kez galericiler ve vatandaşlar araçların doludan zarar görmemesi için önlem almaya çalıştı. Bazı araç sahipleri kapalı otoparklara yönelirken, bazıları da araçlarının üstünü branda, strafor, tente ve paspaslarla kapattı. Kadıköy'deki bir galeride çalışan Fatih Yaşın, olası dolu yağışına karşı önlem aldıklarını söyleyerek, "Geçtiğimiz yıl doludan dolayı birçok aracımız zarar gördü. Bugün de önlem amaçlı kendimizce yöntemler ürettik" dedi.

AKOM ‘DAN DOLU UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi AKOM İstanbul’da bugün beklenen şiddetli dolu yağışına karşı vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada Özel araçların doludan zarar görmesini engellemek için gerekli önlemlerin alınması gerektiği belirtildi.

İstanbul’da beklenen dolu yağışına karşı vatandaşlara uyarılarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi AKOM yaptığı açıklamada özel araçların dolu yağışından zarar görmemesi için önlemlerin alınması gerektiğini belirtirken AKOM ekiplerinin gerekli tedbirleri aldığını bildirdi.
AKOM'dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda İstanbul bugün öğle saatlerinden itibaren şiddetli yağışın etkisi altına girecek. Yağışların bölgesel olacağı zaman zaman dolu şeklinde yağacağı tahmin ediliyor. Raporda, Kuvvetli sağanak yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi olabileceği belirtiliyor. Özel araçların dolu yağışından zarar görmemesi için kapalı alanlarda muhafaza edilmesi öneriliyor. Üç gün süreceği tahmin edilen yağışların fırtına şeklinde aralıklarla devam edeceği belirtiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM ihbar doğrultusunda ekiplerini alarma geçirerek muhtemel riskli bölgelere ekiplerini sevk etti. İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri tedbirlerini alıyor."