İstanbul’da hareketli anlar: TIR’larla kapattılar

İstanbul’da hareketli anlar: TIR’larla kapattılar

Zeytinburnu’nda sitenin girişini kamyonet ve TIR’larla kapatıp, slogan atarak eylem yapan gruba polis müdahale etti.

Zeytinburnu'nda, Ambarlar Nakliyeciler Sitesi'nde faaliyet gösteren ve yıkım kararı çıkarılan sitenin girişini kamyonet ve TIR’larla kapatıp, slogan atarak eylem yapan gruba polis müdahale etti.

Zeytinburnu Ambarlarda bulunan sitede faaliyet gösteren iş yerlerinin sahipleri ve işçiler, özel bir şirket tarafından satın alınan ve kendilerine yeni bir yer yapılmadan bu alanın yıkılmak istendiğini belirterek protestoya başladılar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından alınan yıkım kararı sonrası site girişinde eylem devam ediyor.

İçerisinde 7 Blok ve yaklaşık 250 iş yeri bulunan ve bini aşkın kişinin çalıştığı sitenin girişini akşam saatlerinde kamyonet ve TIR'lar ile kapatan işçiler daha sonra ateş yakarak eylemini sürdürdü.

TIR’LARLA YOL KAPATILDI

Sık sık slogan atan gruba, polis ekipleri dağılmaları yönünde uyarılar yaptı. Uyarıları dikkate almayan grup slogan atmaya devam etti. Yıkımın gerçekleştirileceği alana çok sayıda çevik kuvvet, zabıta ekipleri, Toplumsal olaylara müdahale araçları (TOMA) ve zırhlı araçlar sevk edildi.

Polis, Nakliyeciler Sitesi'nin girişini kapatıp saatlerdir eyleme devam edilen sitenin yan tarafındaki bahçeden zırhlı kepçe ve TOMA'larla site içerisine girmeye çalıştı.

Yolu kapatan eylemci grup ile polis arasında gerginlik yaşandı. Uyarılara rağmen yolu açmayan gruba polis biber gazı ile müdahale etti. Çevik Kuvvet polisinin müdahalesinin ardından içeriye girdi. Eylemcilerden bazıları gözaltına alındı.

POLİSİ İSTİKLAL MARŞI İLE KARŞILADILAR

Daha sonra müdahale durduruldu ve esnaf ile müzakere başladı. Grubun 6 saat süren bekleyişinin ardından yapılan görüşmelerde anlaşma çıktı. Sitenin içerisinde bulunan sadece 17 boş dükkanın yıkımı konusunda uzlaşmaya varıldı. Anlaşmanın ardından site girişine çekilen araçlar da araç sahipleri tarafından çekildi. Polislerin siteye girişi sırasında İstiklal Marşı okuyan grup, çevik kuvvet ve polis lehine sloganlar attı. Yolun açılmasının ardından iş makineleri site içine girerek yıkım işlemine başladı.