İstanbullulara yağmur müjdesi!

İstanbullulara yağmur müjdesi!

Kuzey rüzgarları ile serinleyecek olan İstanbul'da salı günü yağış görülmesi bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün Edirne, Kırklareli, Takirdağ ile gece saatlerinden sonra İstanbul, Bursa ve Yalova çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Trakya’daki kadar çok etkili olmasa da Salı İstanbul’da da yağmur bekleniyor. Ama İstanbul’u ve çevresini asıl serinletecek etki kuzey rüzgarlarıyla gelecek.

Karadeniz'de fırtına

Karadeniz’de fırtına düzeyinde esmesi beklenen karayel rüzgarının salı günü boyunca etkili olması bekleniyor. Rüzgar ve yağmur sıcaklıklarda önemli düşüşlere yol açacak. Sıcaklığın 20 derece ve cıvarına kadar düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

"Batı Karadeniz'in batısında rüzgarın yarın sabah saatlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; yarın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği beklenmektedir"

5 il için sıcaklık uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu tahminlerine göre ise; Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli illeri için sıcaklık artışı bekleniyor.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Veri ve Tahmin Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Bölgemizde havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıkların 1-3 derece artması bekleniyor. Rüzgar genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor" denildi.

Ayrıca meteoroloji sıcaklıklara karşı uyarılarda bulundu. Yapılan uyarıda, "Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarından dolayı oluşabilecek olumsuzluklara karşı başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar olmak üzere vatandaşlarımızın dikkatli olmaları ve sıcaktan korunmak için gerekli önlemleri almaları önem taşımaktadır" ifadelerine yer verildi.