Jandarma KOM müdürü tutuklandı!

Jandarma KOM müdürü tutuklandı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yüzbaşı Recep Zerk, ifadesinde örgütle bağını 2014 yılında bitirdiğini iddia etti. Ancak soruşturma kapsamında ulaşılan verilere göre Zerk’in 2015 yılı 4’üncü ayına kadar ardışık biçimde ankesörlü numaralardan arandığı tespit edildi.

Hakimlik sorgusunda etkinlik pişmanlıktan yararlandığını aktaran Zerk, 7 kişinin adını verdiğini söyledi. 2014 yılından sonra FETÖ tarafından taciz edildiğini öne süren Zerk, “Ben, Emniyet güçlerine yardımcı oldum. Evlendikten sonra bunlarla bağımı kestim. Eğer ben tutuklanırsam, cezaevinde FETÖ üyeleri ile yan yana kalacağım bu da beni mağdur edecektir.

“AYRINTILI BEYANDA BULUNMADI”
Zerk ile ilgili savcılığın hakimliğe gönderdiği sevk yazısında da çarpıcı tespitler yer aldı. Savcılık, Zerk'in tutuklanmamak için kısmi beyanlarda bulunduğunu ifade ederek, “Şüpheli, 17-25 Aralık süreci sonrası silahlı terör örgütüne ilişkin ayrıntılı beyanda bulunmadığı ve bu dönem içerisinde irtibatlı olduğu şahıslara dair ayrıntılı kimlik bilgileri vermediğini” belirtti.

2015 YILININ NİSAN AYINA KADAR İLİŞKİSİ DEVAM ETMİŞ

Savcılık, şüpheli Zerk'in 17-25 Aralık sürecinden sonra örgütle bağını kopartmadığının anlaşıldığı ifade edildi. Savcılık, şüpheli Savcılık, Zerk ile ilgili sevk yazısında “Şüphelinin, 2015 yılı 4'üncü ayına kadar ardışık biçimde ankesörlü numaralardan arandığı bu suretle de örgütle bu tarihe kadar bağlantısının devam etmesine rağmen bu döneme ilişkin herhangi bir beyanda bulunmayarak atılı suça dair delilleri kararttığı, yurtdışı görev bahanesiyle yurtdışına gittikten sonra ülkeye geri dönmeyeceğine dair istihbari bulguların ele geçirildiği” vurgulandı.

Savcılık yazısında ayrıca şüpheli Zerk'in kendini tutuklanmaktan kurtarmak için etkin pişmanlıktan faydalandığı ve beyanlarının samimi olmadığı ifade edildi.