Kaçak mazot şebekesi çökertildi

Kaçak mazot şebekesi çökertildi

İstanbul’da kiraladıkları otomobillere kurdukları düzenekle park halindeki tırların yakıt depolarında bulunan mazotu çekerek çaldıkları iddia edilen 26 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin kiraladıkları lüks spor otomobillerin arka koltuklarını sökerek büyük bir depo yerleştirdikleri, elektrikli pompa ile otomobillerinden bile inmeden yakıtları kendi araçlarına aktardıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin çaldıkları mazotu Bahçelievler ve Küçükçekmece bölgelerinde bulunan kaçak benzin istasyonlarına litresi 3 bin liradan sattıkları tespit edildi. Operasyon sırasında bu istasyonlar da ortaya çıkarılarak kapatıldı.


POLİS BİR YIL ÖNCE YAKALANAN İKİ KİŞİNİN İZİNİ SÜRDÜ

İstanbul’da bir yıl önce düzenlenen operasyonda kamyonlardan mazot çalarken fark edilen iki şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalanmıştı. Şüpheliler Mustafa İ., ve Yakup Ç., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yakalanan bu kişilerle ilgili yürüttükleri soruşturmada olayın organize bir şekilde yapıldığını tespit etti.

Tır parklarında 1 yıl önce mazot çalan bir şebekenin varlığının ortaya çıkarılmasıyla birlikte Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığının talimatı üzerine 3 ay önce tekrar bir soruşturma açıldı. Polis teknik ve fiziki takibin ardından 8 Mart 2017'de operasyon için düğmeye bastı. Hırsızlık Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, 32 adrese yaptıkları eşzamanlı baskınlarda elebaşılığını daha önceden çok sayıda polise geliş kaydı bulunan Ali R.’nin yaptığı 26 kişilik şebekeyi çökertti.

DEPOLARI BENZİN İSTASYONUNA ÇEVİRMİŞLER

Baskın yapılan yerler arasında bulunan 3 depoda bulunanlar ise deneyimli dedektifleri bile şaşırttı. Depoların içine plastik depolar ve pompalar konularak, bu yerlerin benzin istasyonuna çevrildiği ortaya çıktı. Şüphelilerin çaldıkları mazotu Küçükçekmece ve Bahçelievler’de bir başka şebekenin kurduğu bu kaçak benzin istasyonlarına litresini 3 liradan sattıkları ortaya çıktı. Burada yağ karıştırılarak hacmi arttırılan kaçak mazotun daha sonra litresi 3,5 liradan vatandaşlara pazarlandığı öğrenildi.

Şüphelilerin kiraladıkları spor otomobillerin arka koltuklarını sökerek büyük bir depo yerleştirdikleri, daha sonra bu depoya emme yapan bir pompa bağladıkları tespit edildi. Şüphelilerin otomobilden inmeden depo kapaklarını kırıp hortumu içine soktukları daha sonra pompayı çalıştırarak mazotu kendi araçlarındaki depoya çektikleri öğrenildi.

45 AYRI TIRDAN HIRSIZLIK

Hırsızlık Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada şüphelilerin 45 ayrı tırdan hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı. Bazı olaylarda şüphelilerin tırlara girerek şöförlerin cep telefonu kredi kartlarını çaldıkları tespit edildi. Ancak birçok olayda sürücülerin şikayetçi olmadığının tespit edildiğini söyleyen yetkililer, hırsızlık şebekesinin vurgununun çok daha büyük olabileceğini belirtti. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğü öğrenildi.