Kardeşini canlı yayında infaz eden IŞİD'li hakim karşısında

Kardeşini canlı yayında infaz eden IŞİD'li hakim karşısında

2016 yılı içerisinde IŞİD'den aldığı emir ile kardeşini canlı yayında infaz eden ve Kayseri’de polis ekiplerince yakalanan IŞİD'li ile birlikte 7’si tutuklu 10 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar Irak uyruklu Abdulkhaleq Abdulqader Abdurrahman, Abdulrahman Y., Mohanad İbrahim Yaseen A., Mahmud Ş., Raad el B., Yusuf M., Şehab el B., ve tutuksuz sanıklar Sabir K., Mohammed İbrahim Yaseen Y. ve Mohammed K. ile avukatları hazır bulundu. 

EMNİYET’TEKİ İFADELERİ REDDETTİ

2016 yılı içerisinde IŞİD'den aldığı emir ile örgüte muhalif öz kardeşi Abdulkadir Abdurrahman’ın kafasına silahla ateş ederek infaz eden ve bu görüntülerin de IŞİD tarafından propaganda amaçlı video paylaşım sitesinden yayınlanan Irak uyruklu Abdulkhaleq Abdulqader Adurrahman, Emniyet’teki tercüman eşliğinde verdiği savunmasını inkar etti. Abdurrahman görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığı, 76 yaşındaki ağabeyi olduğunu söyleyerek, IŞİD'den kaçarak Türkiye’ye geldiğini belirtti. Tutuklu sanık IŞİD ile bütün bağlantılarına kestiğini ifade etti. 

Diğer tutuklu sanıklar da suçlamaları reddederek tahliye ve beraatlarını talep etti. 

5 TUTUKLU SANIK TAHLİYE OLDU 

Mahkeme heyeti, verdiği ara kararda tutuklu sanıklardan Mahmud Ş., Şehab el B., Raad el B., Abdurrahman Y. ve Mohanad İbrahim Yaseen A.’nin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 3 Mayıs’a erteledi.