Kılıçdaroğlu, Abdi İpekçi'yi andı

Kılıçdaroğlu, Abdi İpekçi'yi andı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu Twitter üzerinden gazeteci Abdi İpekçi'nin ölüm yıl dönümü için bir mesaj yayımladı.

Kılıçdaroğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Fikirlerinden, cesaretinden korkanlar haince katlettiler Abdi İpekçi’yi. Gazetecilik mesleğini onuruyla yapan, aydın gazeteci Abdi İpekçi’yi ölümünün 39. yılında özlemle anıyorum." 

ABDİ İPEKÇİ KİMDİR?

Abdi İpekçi, 9 Ağustos 1929 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen gazeteci ve yazardır.

Eğitim hayatını Galatasaray Lisesi ve Hukuk Fakültesi'nde tamamladıktan sonra Yeni Sabah, Yeni İstanbul ve İstanbul Ekspres Gazetesi gibi birçok gazetede spor muhabirliği, sayfa sekreterliği ve yazı işleri müdürlüğü yaptı.

1954'te Ali Naci Karacan'ın yayına aldığı Milliyet Gazetesi'nde yazı işleri müdürü olarak görev yaptı ve kısa süre sonra Milliyet Gazetesi genel yayın müdürü oldu.

1 Şubat 1979 tarihinde suikaste uğramasına kadar Milliyet Gazetesi'nde genel yayın müdürlüğü görevini sürdüren Abdi İpekçi, aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türkiye Basın Enstitüsü Başkanlığı, İstanbul Gazeteciler Cemiyeti ve Uluslararası Basın Enstitüsü ikinci başkanlığı, Basın Şeref Divanı genel sekreterliği gibi birçok vazifede yer aldı.

1 Şubat 1979 tarihinde İstanbul Maçka'da evinin yakınında arabasındayken Mehmet Ali Ağca tarafından 5-6 el ateş edilerek öldürüldü.