Kilis'te geçici işe başvuru kuyruğu

Kilis'te geçici işe başvuru kuyruğu

İşsizliği azaltmaya yönelik uygulanan, geçici istihdam uygulaması TYP'yi (Toplum Yararına Program) seçim öncesi uygulamaya sokan hükümet bir çok ilde geçici işçi almaya başladı.

İşsizliği azaltmaya yönelik uygulanan, geçici istihdam uygulaması TYP'yi (Toplum Yararına Program) seçim öncesi uygulamaya sokan hükümet bir çok ilde geçici işçi almaya başladı. Kilis'te, TYP kapsamında 6 ay süreyle çalıştırılacak 3 bin 250 kişilik iş için binlerce kişi, İŞKUR önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Başvuru yapan bir vatandaş, "Adamı olan, müdürle irtibat kuruyor, adamı olmayan gelip sıraya giriyor" dedi.

Kentteki kamu kurumlarında TYP kapsamında 6 ay süreyle 3 bin 250 geçici işçi alınacağı açıklandı. Kentteki çok sayıda işsiz, müracaat için İŞKUR'a başvurdu. Başvuru sayısının fazla olması nedeniyle İŞKUR önünde uzun kuyruk ve yoğunluk oluştu. Kadın ve erkeklerin ayrı sıralarda müracatta bulunduğu İŞKUR'daki başvuruların 11 Mayıs'a kadar süreceği, ardından çalıştırılacak kişilerin kurayla belirleneceği belirtildi.
Bir vatandaş 04.00'dan beri beklediğini belirterek "Sabahın dördünden beri buradayız. Görev milletvekilliği yapmak değil, görev halkın derdine çare bulmak. Füzelerden bombalardan ölen vatabdaşlarımıza, Hatay'a yardım yapılıyor, Kilis'e Allah'ın bir kulu yardım yapmıyor. Kilis'in derdini soran yok. Herkes kendi cebini, menfaatini düşünüyor. Halkın halini görüyorsunuz." dedi.

Başka bir vatandaş ise "Adamı olan, müdürle irtibat kuruyor, adamı olmayan gelip sıraya giriyor. Gerekirse cumhurbaşkanına fakslayacağız. Garibanlar burada eziliyor, hani garibanların yanındalardı. Neredeler bunu diyen adamlar? Oy zamanı geldiğinde 'Biz sizin yanınızdayız' oy bitti kimseyi görmedik. " diyerek isyan etti.