Kitaba skandal karıştı...

Kitaba skandal karıştı...

CHP’li Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarında, aksi söylenmesine rağmen yayınevlerinden stant parası alınırken, yazarlara ‘oteli terk edin’ denildi. YURT yazarı Orhan ise fuarı terk ederken, “Sözde kitap fuarı! Düzenleyenler, stantları parayla satan, CHP kaymağını yiyenler” ifadelerini kullandı.

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen Edremit Kitap Fuarı'nda skandal zinciri yaşandığı öne sürüldü.

Araştırmacı yazar Ergün Poyraz'ın aktardığına göre; Belediye Başkanı Kamil Saka'nın daha önceden 'katılımcı yayınevlerinden para alınmayacak' demesine rağmen organizatörler eliyle yayınevlerinden stant parası alındığı ve belediye görevlisi tarafından yazarlara 'otelde yer yok, oteli terk edin' denildiği kaydedildi.

Ergün Poyraz yaşadıklarını sosyal medya hesabından şöyle anlattı:

“13-19 Ağustos tarihleri arasında Edremit'te kitap fuarı yapıldı... Belediye başkanı Kamil Saka güya talimat vermiş; "katılımcı yayınevlerinden para alınmayacak"

Sonra da güya; fuar organizasyonunu birilerine vermiş.. Güya diyorum, zira yazarların yol parası, otel masrafları hatta otelden fuaara fuardan otele getirme işlemlerini bile belediye gerçekleştirdi.

‘BİZDE BEDAVA STANT YOK’

Peki, bu sözde organizatörler ne yapmış?

Bunlar katılımcı firmalardan beşer bin lira istemiş, birçoğundan almış, bir kısmından alamamış...

Sözde organizatörlerin istediği stant parasına itiraz edenler, belediye görevlisi Gülbahar'a koşmuşlar...

Ama o ne bakın Gülbahar ne demiş; "Bizde bedava stant yeri yok. Organizatörlerin istediği parayı vereceksiniz."

Gülbahar stant parası isyanının benden çıktığını düşünmüş olacak ki, bana" Otelde yer yok, oteli terk edin" demeyi ihmal etmedi. Otel görevlilerine sorduğumda aldığım cevap; "Olur mu epey boş yer var. Hatta kaldığınız oda bile boş"

‘GÜLBAHAR BAŞKANIN EMRİNİ TAKMIYOR’

Gülbahar bu kızdırmaya gelmez, belediye başkan emrini takmıyor, otelden fuara servis arabasına herkesi alıyor bir beni almıyor...

Bir de sözde organizatörlerden Yalçın var. Bana "Senin otel paranı ben verdim" diyor, diyor ki, yayınevinden beş bin lira çarpsın...

Otel görevlilerine soruyorum, "Çok iyi sallamışlar... Böyle bir talep de yok, böyle bir ödeme de yok. Siz kültür müdürlüğünün davetlisi olarak buradasınız. Onlar ödeme yapamaz. Yalan konuşmuşlar" cevabını arıyorum.

Belediye başkan yardımcılarına olay aksediyor, onlarda yer parası yok diyorlar, demesine ama sözde organizatörlerden Necdet Metinciğim" diye aradığında, acayip bir U dönüşü sergiliyorlar;

"SEN NASIL BAŞKANSIN…’

Çüşşş dediğinizi duyar gibiyim. Hoş başka da ne denilebilir?

İşin garip tarafı bir ilçenin belediye başkanının davranışı; Tavşana kaç tazıya tuıt...

İnsan biraz ağzından çıkana sahip çıkar, sözünün eri olur!

Hem stand parası alınmayacak diyeceksin, sonra da orada birilerini adeta çeteleştirip, yayınevlerinden para isteteceksin. Görevlendirdiğin eleman; biz başkan maşkan takmayız havasında "ödeyeceksiniz" der, yardımcılar nasıl döneceklerini şaşırır.

Başkansa sahte kabadayılar gibi "Stant parası ödenmeyecek" der...

Yahu! sen nasıl başkansın bu olaylar ve benzeri daha ne fırıldaklar dönüyor, döndürülüyor, sen sadece seyrediyor, insanları birbirine düşürüyorsun.

Bir fuar olayında böyle acayiplikler yaşanıyorsa, diğer olaylarda ne dolaplar yaşanıyordur..

Vay gelmiş Edremitlilerin başına...

Yazık çok yazık.

İSMET ORHAN AĞIR YÜKLENMİŞTİ

Öte yandan davetli olduğu Edremit Kitap Fuarı'nı terk eden İsmet Orhan da sert bir yazı kaleme almış, Halk TV’ye de yüklenmişti. “Sözde kitap fuarı! Düzenleyenler, dünyadan kopuk, stantları parayla satan CHP kaymağını yiyenler…CHP bitmiş, yerini Halk TV almış” ifadelerini kullanan İsmet Orhan, “Bir milletvekili, bir alkol sever sinema sanatçısı, bir kaç MHP menşeli ”CHP’nin kaymağını” yiyen gazeteci yazar... Kendini bilmez üç beş yayın evi sahibi, egosu patlamış üç beş ekran cahili, çıkarı uğruna kitap fuarı düzenlemişler” demişti.