Komünist Başkan'dan yasak kararına tepki: Yine de yapacağız

Komünist Başkan'dan yasak kararına tepki: Yine de yapacağız

Munzur Kültür ve Doğa Festivali Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) tarafından 26-29 Temmuz tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 18. Munzur Kültür ve Doğa Festivali, Tunceli Valiliği tarafından bu yıl da yasaklandı.

Yasak kararına tepki gösteren Ovacık Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, “Yasaklasınlar, yine de yapacağız. Bir sonraki yıl yine hazırlanacağız. Bizi yıldıramayacaklar. Birgün bu festivaller hepten yasaksız yapılacak.” dedi. Dersim Dernekleri Federasyonu’nun ( DEDEF ) yaptığı başvuruya olumsuz yanıt veren Valilik, festivalin “örgüte finans ve elaman kazandırdığı” iddiasıyla yasaklandığını duyurdu. 26-29 Temmuz tarihleri arasında “Özgürlüğün ve mücadelenin kadim topraklarında Munzur’un coşkusuyla buluşalım” çağrısıyla yapılması planlanan festival kapsamında, paneller, konserler ve şiir dinletileri düzenlenecekti.

MAÇOĞLU: YASAKLASINLAR, YİNE DE YAPACAĞIZ

“Komünist başkan” olarak tanınan Ovacık Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada, Valiliğin yasağa gerekçe olarak gösterilen “örgüte finans ve eleman kazandırma” suçlamasını gülünç bulduğunu belirtti. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin Türkiye için önemli bir değer olduğunu söyleyen Maçoğlu, “Bu festivalle söylenecek o kadar çok şey var ki. Bu coğrafyada 20 yıldır farklı yerlerdeki insanlar buluşuyor, tanışıyor, kaynaşıyor. Festival, yıllardır bu coğrafyanın güzelliğini tanıtıyor aslında. Coğrafyamızdaki kültürel değerler, başka memleketlere de tanıtılıyor ve halklarla duygu birliği yaratılıyor. Bu yüzden Türkiye toplumu için çok önemli” dedi. Festivalin iki yıldır son gün yasaklandığına dikkat çekerek Maçoğlu, “Burası, yazı kışı eşit olan bir coğrafya. Neredeyse 6 ay kış var. Birçok esnaf, kışın, festivalde emeğini sergileyebilmek için bekliyor ve çalışıyor” diye konuştu. Festivalin, esnafın ve Dersim halkının morali bozulsa da yapılacağını belirten Maçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yasaklasınlar, yine de yapacağız. Bir sonraki yıl yine hazırlanacağız. Bizi yıldıramayacaklar. Birgün bu festivaller hepten yasaksız yapılacak.”