Kumpas mağdurları için süre uzatımı

Kumpas mağdurları için süre uzatımı

FETÖ kumpasları sonucu TSK'dan ilişiği kesilen ya da istifa eden savaş pilotlarına, 3 yıllık ek süre verildi. Bu durumdaki askeri pilotların TSK'ya dönmeleri için tanınan süre uzatıldı. FETÖ'nün tacizleri ve kendisine yönelik kumpas girişimlerini hissederek TSK'dan ayrılan Hava Pilot Kurmay Albay Yaşar Kadıoğlu, Boing 737 ile 800 saat uçtuktan sonra geri döndü.

FETÖ kumpasları sonucu TSK'dan ilişiği kesilen ya da istifa eden savaş pilotlarına, 3 yıllık ek süre verildi. Bu durumdaki askeri pilotların TSK'ya dönmeleri için tanınan ve 31 Aralık 2017'de sona eren süre, 31 Aralık 2020'ye kadar uzatıldı.

Bugüne kadar büyük bölümü THY ve özel havayolu şirketlerine geçen 240 savaş pilotu, TSK’ya geri döndü. 3 yıl ek süre ile birlikte, 200 kadar pilotun daha Hava Kuvvetlerine geri dönmesi bekleniyor. FETÖ kumpası sonucu TSK’dan emekli olmak zorunda kalan ve Pegasus Havayollarına geçen Pilot Kurmay Albay Yaşar Kadıoğlu da TSK’ya dönmüş ve geçen yılki YAŞ’ta Tuğgeneralliğe terfi edip, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı olmuştu.

TSK'YA DÖNDÜ

TBMM’de önceki gece 690 sayılı OHAL kararnamesi ele alınırken AKP’li Mustafa Elitaş ve arkadaşlarının önergesi kabul edildi ve TSK’dan ayrılan savaş pilotlarına 3 yıllık ek süre verildi. Böylelikle ”Herhangi bir nedenle TSK’dan ayrılan veya ilişiği kesilen pilot subaylar ile ticari pilot lisansı ya da havayolu nakliye pilotu lisansına sahip en az 1000 saat uçuşu bulunan diğer sınıflardaki subaylardan istekliler, başvuruları uygun görülürse, 31 Aralık 2020 tarihine kadar Hava Kuvvetlerine geri dönebilecek. TSK dışında geçirdikleri süreler de hizmetlerinden sayılıp, üst rütbeye terfi edecekler. Bu durumdakilere, 4 yıl süreyle TSK’da görev yapma zorunluluğu da getirildi.

FETÖ'nün tacizleri ve kendisine yönelik kumpas girişimlerini hissederek 15 Temmuz öncesi TSK'dan ayrılan Hava Pilot Kurmay Albay Yaşar Kadıoğlu da, emekli olup Pegasus Hava Yollarına geçmişti. Boing 737 yolcu uçağı ile 800 saat uçan Kadıoğlu bu KHK kapsamında TSK'ya geri döndü.

FETÖ’nün tacizleri ve kendisine yönelik kumpas girişimlerini hissederek 15 Temmuz öncesi TSK’dan ayrılan Hava Pilot Kurmay Albay Yaşar Kadıoğlu da, emekli olup Pegasus Hava Yollarına geçmişti. Boing 737 yolcu uçağı ile 800 saat uçan Kadıoğlu bu KHK kapsamında TSK'ya geri döndü.

NORM KADROYA ULAŞILAMADI

Başbakan yardımcısı Fikri Işık, TSK’dan ayrılan pilotlara geri dönüş için 3 yıl ek süre verilmesi konusunda, ”15 Temmuz hain darbe girişiminden dolayı, FETÖ terör örgütü mensubu pilotların ordudan atılmasıyla birlikte bu konuda bir ihtiyaç ortaya çıktı. Bu ihtiyacın temin edilmesi için tedbirler alındı ve açığın bir kısmı kapatıldı. Şu anda pilot açığımız zaruret düzeyinin üstünde ama norm kadronun altında bulunuyor. Norm kadroya çıkana kadar bu ihtiyacın giderilmesi için ek süre verildi” dedi.

FETÖ'nün tacizleri ve kendisine yönelik kumpas girişimlerini hissederek 15 Temmuz öncesi TSK'dan ayrılan Hava Pilot Kurmay Albay Yaşar Kadıoğlu da, emekli olup Pegasus Hava Yollarına geçmişti. Boing 737 yolcu uçağı ile 800 saat uçan Kadıoğlu bu KHK kapsamında TSK'ya geri döndü. Kadıoğlu geçen yılki YAŞ toplantısında da , Tuğgeneralliğe terfi edip, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı görevine atandı.