Kurultaya az bir süre kala CHP'de kulisler hareketlendi... İstanbul'da PM için o isim öne çıkıyor!

Kurultaya az bir süre kala CHP'de kulisler hareketlendi... İstanbul'da PM için o isim öne çıkıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 36'ıncı Olağan Kurultayı'nı 3-4 Şubat tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirecek.

Kurultay'da sadece Genel Başkan değil, CHP Parti Meclisi'ne de 60 üye seçilecek. CHP lideri PM'ye seçilen 60 kişi içerisinden 12 kişilik 'A Takımı'nı kuracak. Geçen Kurultay'da CHP Parti Meclisi'ne 462 CHP'li aday olurken 36'ıncı Olağan Kurultay'da bu sayının 500 ve üzeri olması bekleniyor.

CHP Parti Meclis'i seçiminde İstanbul örgütünün tavrı belirleyici olacak. CHP İstanbul İl örgütünün ilk kadın Başkanı olan Canan Kaftancıoğlu ve ekibi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na PM için bir liste sunmanın doğru olmayacağı görüşünde. CHP İstanbul kulislerinde bazı isimler PM için öne çıkıyor. O isimlerden biri de; CHP’nin Che Guevarası, CHP İstanbul'un bir numarası, örgütün Kasımpaşalı Abisi, Erdoğan'a karşı Beyoğlu'nda seçim kazanan, Kadir Topabaş'ın istifasında izlediği strateji ile büyük rolü olan, İBB'nin ve diğer AKP'li belediyelerin yolsuzluklarının, kirli ilişkilerinin açığa çıkmasını sağlayan, Cumhuriyet Halk Partisi İBB Meclis Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever...

CHP İstanbul örgütü, Ertuğrul Gülsever'in PM'de olması gerektiğini düşünüyor. Örgütün en çok sevdiği isimlerin başında gelen Gülsever'e geçtiğimiz aylarda 1 Numaralı İBB forması CHP İstanbul eski il genel meclis üyelerinin her sene geleneksel olarak yaptığı kahvaltı toplantısında hediye edilmişti. Grup adına Gülsever'e formayı hediye eden CHP Eyüp Belediye Meclis Üyesi Murat Çelik 'Bizim, CHP'nin Che Guevara'sıdır, hepimizin büyüğü, abisidir. Ertuğrul abiye 1 numaralı formayı hediye ettik, çünkü futbolda 1 numara kendi takım arkadaşlarına asla sırtını dönmeyen adamdır, Ertuğrul abi de İBB'nin 1 numarasıdır' demişti. Arkadaşlarının 1 Numaralı forma hediyesi için Gülsever, 'Kasımpaşa Genç Takım'da da 1 numaraydım, kalecilik yaptım. Bu formayı da giyeceğim ve sahaya çıkacağım' ifadelerini kullanmıştı. CHP İstanbul örgütü bu özelliklerinden dolayı Gülsever'i, İstanbul'u temsilen kesinlikle PM'de olması gerektiği düşüncesinde. Aday olmaktan ziyade, aday gösterilen, verilen görevi layıkı ile yerine getiren Gülsever'in ise bu talebe karşı nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyor.

İŞTE GÜLSEVER'İN İSTANBUL'DA YAPTIĞI İCRAATLAR...

Cumhuriyet Halk Partisi İBB Meclis Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, İstanbul’da eleştirinin ve muhalefetin en etkin ve etik halini ortaya koydu. Meclis grubunun performansını en üst noktalara çıkaran Gülsever ve arkadaşlarının çabaları kentteki bir çok olumsuzluğa karşı “hayır” haykırışının sesi oldu.

“DOĞRUNUN YANINDA, YANLIŞIN KARŞISINDA OLDUK”

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Grubu olarak İstanbul ve İstanbullu için her zaman doğruyu savunduklarını, kamu yararı bulunmayan hiçbir projenin altına imza atmadıklarını, bundan sonra da çalışmalarını sosyal demokrat ilkeler doğrultusunda devam ettireceklerini belirten Ertuğrul Gülsever, “İstanbullu’nun eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel alanları gibi yaşam alanları için mücadele ettik ve mücadele devam edeceğiz. CHP İBB Meclis Grubu olarak, İstanbul’a yapılan her doğru ve iyi hizmetin yanında, yanlış hizmetin de karşısında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” diye konuşuyor.

AKP’NİN KORKULU RÜYASI OLDU

CHP İBB Meclis Grubu üyeleri ile birlikte kentte yaşanan onlarca olumsuzluğun karşısında duran Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, dünya kamuoyunun yakından izlediği Gezi Parkı’nın betonlaştırılması kararına da kararlılıkla karşı durdu. Etkili muhalefet tarzı ile AKP’nin korkulu rüyası haline gelen CHP İBB Meclis Grubu, Validebağ Korusu,  16.9 Kuleleri, Çamlıca Butik Camii, Metrobüs Davası olarak bilinen konularda da İstanbullu’nun hakkını ve hukukunu sonuna kadar savundu.

Gezi Parkı protestoları sırasında tepkilerini ortaya koyan yurttaşlara orantısız güç kullanılarak müdahale edilmesi emrini veren dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu hakkında suç duyurusunda bulunan Gülsever, bugün FETÖ üyesi olmakla suçlanan valiyi istifaya davet eden ilk isim olmuştu.

ELVAN AİLESİ İÇİN MÜCADELE ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi oturumunda CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever tarafından gündeme getirilen, Berkin Elvan’ın ailesinin, oğullarının mezar yanının kendilerine verilmesine ilişkin talebine İBB Mezarlıklar Müdürlüğü’nden olumlu yanıt geldi. Gülsever, bu konuda “Böyle bir acı karşısında hepimizin hassasiyetleri, vicdani muhasebelerimiz var. Berkin’in anne ve babasına, onu sevenlerine devletin bir özür borcu var. Bu Meclis’ten istihram ediyorum.  Bu Meclis ivedilikle bir karar almalıdır. Annesini sağlığında, öldüğünde yavrusunun yanında yatması için bu mezar yerini istiyor. Mezarlıklar Müdürlüğü’nce, bu yerin Berkin Elvan’ın ailesine verilmesine oy birliğiyle karar verelim”  demişti.

RANTSAL DÖNÜŞÜME KARŞI ÇIKTI

CHP’li Gülsever, Okmeydanı’nda kentsel dönüşüm bahanesiyle başlatılması planlanan rantsal dönüşüm uygulamasına da karşı durdu. Konuyu belediye meclisi gündemine getiren Gülsever, “Okmeydanı’nın riskli alan ilan edilmesi için bilimsel veriye dayalı bir bilgi yok. Sizin yeriniz tapulu bile olsa, riskli alan ilan edildiğinden itibaren imar faaliyetinde bulunamazsınız, bankadan kredi bile alamazsınız. Burayı boşaltmanız gerekiyor, kentsel dönüşümle kendi kurallarına uymaya zorluyorlar" diye konuşmuştu.

ZULME UĞRAYANIN YANINDA OLDU

CHP'li Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Engin Doğru'nun Esenyurt Belediyesi'nde yaşanan yemek faturası skandalıyla ilgili basın açıklaması yapmasının ardından Doğru'ya ait Simit Sarayı zabıtaların hışmına uğramıştı. CHP İBB Meclis Grubu ile birlikte baskıya ve zulme uğrayan CHP’li Doğru’yu ziyaret ederek destek açıklamasında bulunan Ertuğrul Gülsever, “Haksızlığa karşı durduğu için zulme uğrayan herkesin yanında olacaklarını ve bundan geri durmayacaklarını” söylemişti.

ERDOĞAN'A KARŞI SEÇİM KAZANAN İSİM

Ertuğrul Gülsever lise sondan itibaren Kasımpaşa'da CHP Gençlik Kolları'nda siyasete atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1989 seçimlerinde Beyoğlu Belediye Başkanlığı'nı kaybettiği dönemde SHP İlçe Başkanıydı. SHP'nin kazanmasında, Erdoğan'ın kaybetmesinde emeği büyüktü. İBB CHP Grup Başkanvekili olduktan sonrada yapılan yolsuzluk ve hırsızlıkları ortaya çıkarması ile biliniyor. Yeni hazırladığı dosyalarda neler olduğu ise merak konusu.