Libidonuzun düşmesinin sebepleri bu haberde!

Libidonuzun düşmesinin sebepleri bu haberde!

Libido düşüklüğüne sebebiyet veren 8 neden ve olası çözümler bu haberde...

Partnerinize dargın kalmak “Bir kadının gönülden sevilmesi ve eşine yakınlık duyması gerekir.” diyor, seks terapisti Mary Jo Rapini. Partnerinizle olan birlikteliğinizde bir süredir huzursuzsanız, bu cinsel yaşamınıza da yansıyacaktır.Aklınızda çözüme kavuşmamış sorular oldukça, kendinizi eşinizle rahat hissetmeyeceksiniz. Bu durumda, önce eşinizle birlikte hoşlandığınız şeyleri yapın,  ardından da kırgınlık duyduğunuz konuları  eşinize samimi bir şekilde ifade edin.

Vücudunuz hakkında iyi hissetmiyor olmakHenüz vücudunuzla barışık olmamanız ya da partnerinizin vücudunuz hakkında kasıtlı olmayarak söylediği bir söz sizi cinsellikten alıkoyabilir. Bu durumda seks terapistinin önerisi öncelikle kendinizle barışık olmanızı sağlamanız. Bunun için de sağlık seçimler yapmanız gerekli. 

Çok kısa aralıklarla partner değişikliği Eğer bir ilişkiden diğerine kısa süre içerisinde geçmeye başladıysanız bu sadece en iyi partneri aradığınız anlamına gelmeyebilir. Belki de bunun altında bir yakınlık korkusu vardır. 

Doğum kontrol hapları ile ilgili şüpheler2016’da Sexual Medicine gazetesinde yapılan bir çalışma, doğum kontrol haplarının uzun süreli ilişkide bulunan çiftlerde libido için güçlü bir unsur olmadığını ortaya çıkardı. Doğum kontrol haplarının yatak odası kaderinizi tayin ettiğini düşünürken, başka sorunların varlığını gözden kaçırmayın. 

Eşiniz başka kadınlara bakıyorEşinizin başka kadınlara bakması veya google’laması tabi ki sizi irrite edebilir. Partnerinize bu konuda kırgınlık duymadan önce onu uyarmayı deneyin. Ona bu durumun size kendinizi kötü hissettirdiğini, cinsel yaşamınızdaki arzuları baskılayabildiğini belirtin. 

Kullanılan bazı ilaçlarBazı ilaçlar veya tiroit bozuklukları gibi sağlık problemleri cinsel dürtülerinizi etkileyebilir. 

Uzun süreli birliktelik“Yolun sonunda tüm büyük aşklar yıpranabilir” diyor Mary Jo Rapini. Uzun süreli ilişkilerde kadınların erkeklerden daha çabuk sıkıldığını da ekliyor.Yeni şeyler yapmaya açık olun. Bunun için internetten yeni fikirler aratabilirsiniz. Yatak odanıza gelecek her yenilik, yeni bir oyuna dönüşebilir.