Lise öğrencisine darp ettiği iddia edilen kadın tutuklandı

Lise öğrencisine darp ettiği iddia edilen kadın tutuklandı

İstanbul Maltepe'de lise öğrencisi genç kızı darp ettiği ve başörtüsünü açtığı iddia edilen A.A.K tutuklandı.

Olay Pendik-Kadıköy hattında sefer yapan bir minibüste gerçekleşti.. Arkadaşları ile birlikte gezmek için Maltepe’ye giden lise öğrencisi F.D.A.Y., A.A.K. isimli kadının saldırısına uğradı. Bir anda genç kızın başörtüsüne asılan kadın, 'Siz teröristsiniz, sizin yüzünüzden herkes ölüyor. Sen başın kapalı okuyamazsın' diyerek hakaretlerde bulundu. Genç kıza tekme de atan saldırgan, ardından kızın başörtüsünü çıkardı. Tartışma üzerine minibüs şoförü aracını emniyetin önüne çekti. Minibüsten indirilen saldırgan kadın gözaltına alınırken, genç kız ifadesi alınmak üzere Maltepe Çocuk Büro Amirliği’ne götürüldü. Şikayet üzerine emniyet güçleri A.A.K'yı gözaltına aldı. A.A.K'nın emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. 

 

Emniyetteki işlemleri tamamlanan A.A.K Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Nöbetçi savcılıkta ifade veren kadın grafiker A.A.K.'nın suçlamaları kabul etmedi ve, 'Depresyon tedavisi görüyorum. Önce o bana saldırdı, vurdu. Ben kendisine küfür ve hakaret etmedim. Kendimi korumak amacıyla saçını çektim ve türbanı elimde kaldı. Ve bu sırada 'Sen ölmelisin' dediğimi kabul ediyorum. Ben herkesin inancına saygılıyım' dedi.

 

Savcılık şüpheliyi "Tehdit", "Hakaret", "Basit yaralama", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engellemek" suçlarından tutuklanması istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.