Marmaris'te otel boşalttırdı!

Marmaris'te otel boşalttırdı!

Marmaris'te 7 yıldır oteli işleten 'Güney Yıldızı Otelcilik'e açtığı davayı kazanan Katar Kraliyet Ailesi'nden Nasser Ahmed Ali A.Al Thani'ye ait 5 yıldızlı otel tahliye edildi.

Katar Kraliyet Ailesi'nden Nasser Ahmed Ali A.Al Thani tarafından 2010 yılında 15 milyon dolara  satın alınan İçmeler Mahallesi'ndeki 5 yıldızlı Munamar Beach Otel, yıllık 1 milyon dolara 5 yıllığına Güney Yıldızı Otelcilik şirketine kiralandı. Denize sıfır konumdaki 3 bin 800 metrekare alan üzerine kurulu, 2'si kral dairesi, 3'ü engelli, 13'ü suit olmak üzere toplam 180 oda, 370 yatak kapasiteli otelin kira kontratının 2015 yılında bitmesi üzerine, Nasser Ahmed Ali A.Al Thani'nin avukatları ile Güney Yıldızı Otelcilik yöneticileri masaya oturarak yeniden anlaşma sağlamaya çalıştı. 

Katar Kraliyet Ailesi'nden Nasser Ahmed Ali A.Al Thani'nin iddiaya göre 1 milyon 200 bin dolar yıllık kira istemesi üzerine anlaşma sağlanamadı. Ailenin avukatları, 2015 yılı sonunda kiraya verdiği Güney Yıldızı Otelcilik Şirketi'ne tahliye davası açtı. Oteli 7 yıldır işleten Güney Yıldızı Otelcilik şirketi yöneticileri de 4 milyon 750 bin dolar tutarındaki masraflarını alabilmek için karşı alacak davası açtı. Yaklaşık 1.5 yıl süren tahliye davası geçen 21 Temmuz'da sonuçlandı.

Güney Yıldızı Otelcilik'in oteli tahliyesine karar verildi. İçinde çoğu yabancı olan turistlerin bulunduğu yaklaşık 400 kişinin tahliyesi, için dün Ankara'dan gelen avukatlar polis eşliğinde Munamar Beach Otel'e geldi. Otelde yapılan inceleme ardından avukatlar, polis ve çalışanlar ile birlikte odalara çıkarak kapılarını çaldıkları müşterilere otelin tahliye edileceğini söyleyip terketmelerini istedi.

Tur acenteleri büyük bölümü İngiliz olmak üzere Rusya, Ukrayna, İran ve diğer Avrupa ülkelerinden olan 400 turistin başka otellerde kalması için girişimde bulunmasına rağmen sonuca ulaşılamadı. Kalacak yer bulunamayınca turistler, eşyalarını toplayıp lobide beklemeye başladı. Otel içerisinde bulunan 5 dükkanın kiracısı, ürünlerini toplayarak otelden ayrıldı. Otelin çeşitli departmanlarda çalışan 200 çalışanı sezon ortasında işsiz kaldı. Polisin aldığı geniş önlemi sayesinde tahliye sırasında herhangi bir gerginlik veya olay olmadı.

GETOB DEVREYE GİRDİ TURİSTLER BAŞKA OTELLERE YERLEŞTİRİLDİ

Turistlerin mağduriyetinin giderilmesi için Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu devreye girdi. Turistleri getiren acentelerin müdürleri ve otel sahipleri ile bir saat süren toplantı yapıldı. Yaklaşık 400 turist, bugün saat 02.00 sıralarına kadar süren çalışma ile çevrede ve Marmaris ilçe merkezinde bulunan nitelikli otellere yerleştirildi. Bülbüloğlu, “Büyüyebilecek kriz, meslektaşlarımızın duyarlılığı sayesinde bir kere daha atlatılmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Güney Yıldızı Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Gündoğan, oteli kiraladıklarında tamamen harabe halinde olduğunu belirtip, şöyle konuştu:

"900 bin dolar masraf yaptık, kiradan düşüldü. Düzenli olarak sözleşme süresince kiramı ödedim. Ancak, terkar kiralama konusunda anlaşamadık. Gelen avukatlara otelde müşteri olduğunu tahliyenin sıkıntı vereceğini ve turistlerin mağdur olacağını söylememize rağmen dinlemediler. Bize bırakın turizm sezonunun bitmesini, 1 gün bile süre vermediler. Kraliyet Ailesi'ne bir borcumuz yok, aksine 7 yıldır yaptığımız masraflarla birlikte 4 milyon 750 bin dolar alacağımız var. Şu an alacak davamız devam ediyor."