Medyanın Anadolu buluşmasında Enis Berberoğlu unutulmadı

Medyanın Anadolu buluşmasında Enis Berberoğlu unutulmadı

Anadolu medyasının sorunlarının masaya yatırıldığı büyük organizasyonda, Marmaris Belediyesi, gazetecilere Enis Berberoğlu’nun ‘Siz Yürürken Ben Yatarken’ kitabını hediye etti.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın gözde turizm merkezi Marmaris, yerel basına ev sahipliği yapıyor. Marmaris Belediyesini, yerel basının artan öneminden yola çıkarak organize ettiği, Anadolu medyasının sorunlarının masaya yatırıldığı medya çalıştayı, 38 kentten 400’ye yakın gazetecinin katılımıyla çalışmalarına başladı.

CHP’nin gazeteci kökenli kurmaylarının da hazır bulunduğu çalıştaya, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katılarak, yerel medyanın sorularını yanıtlayacak.

ENİS BERBEROĞLU DAMGASI

Öte yandan Marmaris Belediyesi, çalıştaya katılan gazetecilere, Maltepe Cezaevi’nde 320 gündür tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun kitabını hediye olarak dağıtıyor. Gazeteciler için hazırlanan çantada, Marmaris'in tanıtımıyla ilgili İngilizce ve Türkçe basılan 'Dünyanın İncisi Marmaris' kitabı da bulunuyor. 

‘Siz Yürürken, Ben Yatarken – Yazı –Yorum’ isimli kitapta Berberoğlu, cezaevine girdiği ilk andan itibaren tuttuğu notları paylaşıyor.

Berberoğlu, Latif Demirci’nin çizdiği karikatürün kapaüğını süslediği kitabı ile ilgili olarak, “Kendimi disiplin altına alabilmek amacıyla ilk bölümün notlarını Adalet Yürüyüşü süresiyle sınırladım. Adına da 'Siz Yürürken' dedim. Baktım ki kalemim durmuyor, devam ettim ve 'Ben Yatarken' bölümünü yazdım. Siyasetsiz olmazdı doğaldır ki, 'Yazı - Yorum' bölümü de böyle doğdu" demişti.

Berberoğlu’nun kitabının bütün gelirleri, gazetecilik stajı yapan öğrencilere bağışlanacağı açıklanmıştı.