Mersin'de ölü bulunan Hollandalı'ya DNA testi yapılacak!

Mersin'de ölü bulunan Hollandalı'ya DNA testi yapılacak!

Mersin'de ölü bulunan ve Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi devam eden Hollandalı Joey Hoffman'ın (22) cesedi, beklemeye bağlı çürümeler olduğu için DNA testinin ardından ailesine teslim edilecek.

Sigortacı Joey Hoffman, Hollandalı arkadaşı 34 yaşındaki Björn Breukers ve Tarsuslu eşi 26 yaşındaki Derya Ün Breukers ile birlikte 8 Temmuz'da Narlıkuyu'da tatil yapmak ve arazi satın almak için bu bölgeye geldi. Dağlık alanda arazi bakan 3 arkadaştan, Derya ile eşi Björn Breukers iddiaya göre ayrılıp geldikleri yoldan dönüşe geçti. Hoffman ise, "Ben tırmanamam, aşağı yola doğru gideceğim" diyerek ayrıldı. O günden sonra da izine rastlanılmadı. Hoffman'ın bulunması için polis, jandarma, AFAD Mersin ve Adana'dan gelenlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 80 kişilik arama kurtarma ekibi oluşturuldu. Hoffman'ın cesedi kaybolduktan 37 gün sonra bulundu. Ceset otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

SİLAH YA DA BIÇAK İZİ YOK

Hoffman'ın cesedinde yapılan ön otopside vücudunda herhangi bir ateşli silah ya da bıçak izine rastlanmazken, cesette uzun beklemeye bağlı çürümeler oluştuğu belirlendi. Hoffman'ın ölüm nedeni kesin otopsi sonucunda belirlenecek. Cumhuriyet savcılığının kimlik tespiti ve cenazenin teslim alınması için Hoffman'ın ailesine durumu bildirdiği, ailenin Adana'ya gelmesinin ardından DNA testi sonucu kimlik tespiti yapıldıktan sonra cenazenin teslim edileceği belirtildi.