Meteoroloji'den flaş uyarı

Meteoroloji'den flaş uyarı

Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi. Dün puslu bir havaya uyanan İstanbullular, bugün havanın nasıl olacağını merak ediyordu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son verilere göre, Marmara Bölgesi ile Karadeniz kıyı kesiminde bugün yer yer yoğun olmak üzere sis etkili olacak.

Meteoroloji'nin yayınladığı son hava durumu raporuna göre, İstanbul'da hava sıcaklığı 17 derece, Ankara'da 23, İzmir'de ise 25 derece olacak.

Öte yandan İstanbul'da olumsuz hava koşulları nedeniyle vapur  seferlerinden bazıları iptal edildi.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu (Iğdır hariç) ile Sakarya, Bilecik, Bolu, Karabük, Kastamonu, Düzce, Bartın, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adıyaman, Ş.Urfa Diyarbakır ve Mardin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Marmara Bölgesi ile Karadeniz kıyı kesiminde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA BAZI VAPUR SEFERLERİ İPTAL

İstanbul'da olumsuz hava koşulları nedeniyle vapur  seferlerinden bazıları iptal edildi. 

Şehir Hatları AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Anadolu  Kavağı-Sarıyer-Rumeli Kavağı güzergahlarında karşılıklı vapur seferlerinin  olumsuz hava koşulları yüzünden iptal edilmesi kararlaştırıldı.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, doğu bölgelerde önemli bir değişliklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN KRİTİK UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Adıyaman, Ş.Urfa, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN SİS UYARISI: Marmara ile Karadeniz kıyılarında etkili olan ve hayatı olumsuz yönde etkileyen sis hadisesinin zaman zaman yoğunluğunu artarak devam edeceği tahmin edildiğinden başta hava ve deniz ulaşımı olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.