Meteoroloji uyardı: Rüzgar uçuracak!

Meteoroloji uyardı: Rüzgar uçuracak!

Ülkemizin özellikle batısı parçalı ve çok bulutlu geçecek.

Meteoroloji uyardı Dikkat! Rüzgar uçuracak. Yurt genelinde hava sıcaklıklarında büyük değişik beklenmezken Meteorolojiden şiddetli rüzgar ve fırtına uyarısı geldi. Peki uyarı hangi bölgeler için İşte 5 günlük hava haritası …

Son değerlendirmelere göre: Yurdun batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Trakya, Çanakkale ve İzmir çevreleri ile Balıkesir’in batı ilçelerinin hafif sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:

Önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR:

Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege’de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Rüzgarın; Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege’de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/sa) eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ( çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi, yağışla birlikte görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi vb…) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.