Mudanya Belediyesi'nden kampanya: gel kardeşim al paranı

Mudanya Belediyesi'nden kampanya: gel kardeşim al paranı

Bursa’nın Mudanya Belediyesi daha önce belediyeden alacağı olup ancak henüz tahsil etmeyen esnafa ödeme yapmak için ‘Gel kardeşim al paranı’ kampanyası başlattı. Kampanya süresince 117 esnafa belediyeden alacağı olan 253 bin 93 lirayı ödedi.

Mudanya Belediye Başkanı CHP'li Hayri Türkyılmaz’ın talimatı ile esnaf alacaklarıyla ilgili çalışma başlatıldı. Esnafın belediyeden alacakları tek tek tespit edildikten sonra Başkan Türkyilmez geçen temmuz ayında, ‘Gel kardeşim al paranı’ çağrısı yaptı. Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü görevlileri de alacaklı esnafı tek tek arayarak paralarını ödemeye başladı.

Mali Hizmetler Müdürlüğü, yaklaşık bir aylık sürede 117 esnafa 253 bin 93 TL ödeme yaptı. Büyük bölümü geçmiş dönemden kalan, Mudanyalı esnafın belediyeye verdiği mal ve hizmetin karşılığı  olan ödemelerin Kurban Bayramı'na kadar tamamlanacağı bildirildi.

Mudanyalı esnafın mağduriyetini gidermek adına bu tür çalışma gerçekleştirdiklerini belirten  Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediyeden alacağı olan Mudanya esnafına, “Gel kardeşim al paranı” çağrısını yineledi.

'PERSONELE YÜKSEK ÜCRET'

Mudanya Belediyesi’nin maddi anlamda ilkleri gerçekleştirdiğini belirten Başkan Türkyılmaz şunları söyledi:

“Personel giderlerini yüzde 42’lerden yüzde 30.01 oranına düşürdük. Bütçemizi iki katına çıkardık. Bugün personeline en yüksek ücreti veren belediyeler arasındayız. Borcumuzu günü gününe ödüyor, birçok alanda da yapılmayan hizmetleri gerçekleştiriyoruz  Bugün bütçe gerçekleştirme başarısıyla Türkiye’nin en iyi dört belediyesi arasındayız. Bu çalışmalarda emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”