N11'den skandal 10 Kasım göndermesi!

N11'den skandal 10 Kasım göndermesi!

N11'i binlerce kişi boykot etti

Yeniçağ’ın haberine göre, e-ticaret sitesi n11.com’un, uygulamasını telefonuna indiren vatandaşlara gönderdiği bildirim tepkilere neden oldu.

Mesajında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü dolaysıyla her 10 Kasım’da çalınan siren seslerine atıfta bulunarak “Rahatsız olabileceğini göze alarak – en azından siren çalmayarak- mesaj atıyoruz” ifadelerini kullanan firma, daha sonra özür mesajı yayınladı.

Atatürk’e büyük saygısızlık yapılan mesajda “İçimize sinmedi, rahatsız olabileceğini göze alarak – en azından siren çalmayarak- mesaj atıyoruz. Saat 00.00 itibarıyla özel indirimli ürünler sayfası açılacak…” ifadelerine yer verildi.

BİNLERCE VATANDAŞ SİPARİŞİNİ İPTAL ETTİ
Yaşanan skandalın ardından vatandaşlar sosyal medyadan n11.com’a boykot çağrısında bulunurken Twitter’da da #n11Boykot hashtagi, Türkiye gündeminde uzun süre üst sıralarda yer aldı. Daha önce sipariş veren binlerce kullanıcı ise siparişlerini geri çektiğini duyurdu.

Site, gelen tepkilerin ardından ekşisözlük üzerinden bir özür yayınladı…

İşte o açıklama: “değerli kamuoyuna, bu gece saat 00:00’da uygulamamızdan atılan bildirimle ilgili açıklama yapma gereği hasıl olmuştur. öncelikle, şu an derin bir üzüntü yaşadığımızı tüm samimiyetimizle sizlerle paylaşmak isteriz. gece yarısı rahatsızlık vermemek amacıyla sessiz modda gönderilen bildirim metnine, kampanya temamız olan “siren” kavramını konu etmek, aziz ata’mızın hatırasına sahip çıktığımız bu günde maalesef çok yanlış anlaşılmış ve yanlış yorumlanmıştır.