O hammaddenin ithalatına soruşturma

O hammaddenin ithalatına soruşturma

Almanya ve İsveç'ten yapılan "sodyum perkarbonatlar" ithalatına ilişkin olarak damping soruşturması açılmasına karar verildi.

Ak-kim Kimya tarafından yapılan başvuruya dayanılarak ithalatına soruşturma açılmasına karar verilen sodyum perkarbonatlar, deterjan ve kişisel temizlik ürünlerinin üretiminde kullanılıyor.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Ekonomi Bakanlığı tebliğinde, "Bu tebliğin amacı, Ak-kim Kimya San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılan başvuruya istinaden Almanya Federal Cumhuriyeti ve İsveç Krallığı menşeli 'sodyum perkarbonatlar' ithalatına ilişkin olarak damping soruşturması açılması ve açılan soruşturmanın usul ve esaslarının belirlenmesidir" denildi ve varılan karar şöyle açıklandı:

"Yönetmeliğin 20 nci maddesi çerçevesinde bir damping soruşturmasının açılabilmesi için başvuruda yeterli bilgi, belge ve delillerin bulunduğu anlaşıldığından, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu tarafından Almanya ve İsveç menşeli 2836.99.90.10.00 GTİP’li 'sodyum perkarbonatlar'a yönelik olarak bir damping soruşturması açılmasına karar verilmiştir."

Hidrojen peroksit ve sodyum karbonat kimyasalları kullanılarak üretilen sodyum perkarbonat, yaygın olarak deterjan ve leke sökücü ürünlerinde kullanılıyor. Kimyasal ürün aynıca, kişisel temizlik ürünlerinde, su arıtma işlemlerinde, sert yüzey temizliğinde ve küf giderme işlemlerinde dezenfektan, ağartıcı ve koku giderici olarak da kullanılıyor.