Okullarda taciz vakalarının artmasının nedeni nedir?

Okullarda taciz vakalarının artmasının nedeni nedir?

"Ülkenin farklı noktalarından her gün farklı bir taciz ya da cinsel istismar olaylarına şahit olmaktayız" diyen CHP Mersin Milletvekili Durmuş Fikri Sağlar, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP Mersin Milletvekili Durmuş Fikri Sağlar'ın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a verdiği soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLETİ BAŞKANLIĞINA

 Aşağıda belirtilen sorularımın Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Saygılarımla. 19.07.2017

D. Fikri SAĞLAR

Mersin Milletvekili

           Ülkenin farklı noktalarından her gün farklı bir taciz ya da cinsel istismar olaylarına şahit olmaktayız. Özellikle taciz vakalarının eğitim kurumlarında yaşanması ve suç duyuruları karşısında yetkililerin kayıtsız kalması toplumda infial yaratmaktadır.
           Seçim Bölgem Mersin’in Silifke ilçesindeki bir ilkokulda ise okul müdürünün, bir anasınıfı öğretmenini taciz ettiği basına yansımıştır. Karadedeli İlkokulu müdürü tarafından Ptacize uğradığını iddia eden anasınıfı öğretmeni, Silifke Cumhuriyet Savcılığına ve Silifke Kaymakamlığına suç duyurusunda bulunmuştur.
           Konuyla ilgili bilgi veren Eğitim-İş sendikası, çok üzüldüklerini, bir okul müdürünün birlikte çalıştığı bir arkadaşına karşı yaptığı davranışı kınadıklarını belirterek “Eğitim Bir Sen üyesi olduğumuz okul müdürü hem sözlü hem de telefonla arayarak bayan öğretmen arkadaşımızı taciz etmiş. Bu durumu kabul etmemiz mümkün değil. Birlikte görev yaptığı bir öğretmen arkadaşına karşı böyle bir davranış sergileyen okul müdürünü şiddetle kınıyor ve soruşturma bitene kadar açığa alınmasını istiyoruz.” demiştir.
           Bu konu hakkında Silifke Kaymakamlığı’nın “soruşturma izni verilmemesine” dair kararı kamuoyu tarafından sorgulanmaktadır. Son dönemlerde okullarda yaşanan taciz vakaları hakkında yetkililerin kayıtsız kalması bu sapkınlığın artmasına neden olmaktadır. Toplumda tacize uğrayanın şikâyet edebilme cesaretini kendinde bulması zaten bir elzemdir.
Bu çerçevede:
1)      Silifke Karadede İlkokulu müdürü hakkında bu güne kadar bakanlığınızın her hangi birimine yapılmış bir şikâyet var mıdır? Var ise hangi işlemler yapılmıştır?

2)      İddialara göre; ana sınıfı öğretmenin telefonunda deliller mevcutken, neden incelenmemiştir?

3)      Silifke Kaymakamlığı‘nın taciz vakası hakkında soruşturma izni vermemesinin nedeni nedir? Bu karar neye istinaden verilmiştir?

4)      Taciz ettiği iddia edilen Karadede İlkokulu müdürü neden açığa alınmamıştır? Açığa alınmak yerine neden bir başka okula gönderilmiştir?

5)      Okullarda taciz vakalarının artmasının nedeni nedir?