‘Önceliğimiz en çok oy aldığımız yerler’ demişti: İBB Başkanı’ndan bir açıklama daha

‘Önceliğimiz en çok oy aldığımız yerler’ demişti: İBB Başkanı’ndan bir açıklama daha

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal’ın, dün "Bizim birinci önceliğimiz metro. Metroda da birinci önceliğimiz en fazla oy aldığımız yerler olacak inşallah" şeklinde yaptığı konuşma tartışıldı. Tartışmaların ardından tekrar açıklama yapan Uysal, "Bugüne kadar ayrımcı olmadığımız gibi bundan sonra da olmayacağız” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın, dün akşam yapılan AKP Arnavutköy olağan kongresinde, "Bizim şu anda birinci önceliğimiz metro. Metroda da birinci önceliğimiz en fazla oy aldığımız yerler olacak inşallah" şeklinde yaptığı konuşma tartışıldı. Tartışmaların ardından bugün AKP  Sultanbeyli İlçe Kongresinde konuşan Uysal, "Bugüne kadar ayrımcı olmadığımız gibi bundan sonra da olmayacağız. Ama mağdur edilmiş, ihmal edilmiş yerler varsa oraya kadar da gideceğiz" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, bugün yaptığı konuşmada, “Kadıköy’e Bakırköy’e, Şişli’ye yaptığımız gibi belediyesi CHP’de olan Beylikdüzü’ne de Sultanbeyli ve Arnavutköy’e de metro götüreceğiz" dedi.

Konuşmasında İstanbulluların tamamına hizmet etmek için görevde olduğunu, hizmeti bütün ilçelere eşit dağıtacaklarını, bunu yaparken de bugüne kadar ihmal edilen ilçelere öncelik vereceklerini söylediğini vurgulayan Mevlüt Uysal, "Bugüne kadar ayrımcı olmadığımız gibi bundan sonra da olmayacağız. Ama mağdur edilmiş, ihmal edilmiş yerler varsa oraya kadar da gideceğiz" ifadelerini kullandı.