Öykü Arin'e ilik nakli yapıldı

Öykü Arin'e ilik nakli yapıldı

2018'de Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konulan Öykü Arin'e dün akşam saatlerinde annesi Eylem Şen Yazıcı'dan yarı uyumlu ilik nakli yapıldı.

2018'den beri yürütülen "Öykü Arin'e Umut Ol" kampanyası sonucu lösemili çocuklar için kök hücre bağışına dikkat çekilmiş, on binlerce insan Kızılay'a başvurarak ilik naklinde bulunmuştu. Dün akşam saatlerinde ise Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konan Öykü Arin'e, annesi Eylem Şen Yazıcı'dan yarı uyumlu ilik nakli yapıldı. Anne Yazıcı operasyonu sosyal medya hesabından;

"Canım kızım Öykü Arin'ime benden alınan kök hücreler nakledildi. Çok güzel bir bahçeye tohum ekildi ve 20 gün içinde filizlenip Öykü Arin'in iliklerine yerleşmesini tüm kalbimle umut ediyorum. Bu süreçte yeni kök hücreler ile Öykü Arin'in iliği arasında ilik savaşı denilebilecek bir süreç yaşanacak. 'Graft Versus Host' ismi verilen uyumlanma ya da uyum mücadelesi sürecinde kalan JMML hücreleri varsa onların da betaraf edileceğine eminim. Ciddi risk ihtimalleri var evet ama bence onlar olmayacak. Ufak tefek sorunlarla atlatacak bence. Çünkü Öykü Arin çok güçlü bir aslan ve de çok güzel gözlü bir ceylan" cümleleri ile duyurdu.